Lõika piparkoogitaignast spetsiaalse vormi või klaasi abil ümmargused kettad ja küpseta. Lase jahtuda. (Juhul, kui soovid pea samuti piparkoogitaignast valmistada, küpseta taignast ka vajalik arv veidi lapergusi pallikesi!)
Aseta piparkoogikettale, natuke keskkohast eemale, küpsetatud piparkoogipall, pooleks lõigatud vahukomm või marmelaadikommike. Vala üle valge piparkoogiglasuuriga (tee pritskotile tavapärasest suurem ava või tõsta glasuuri hoopis lusikaga), alustades „peast“ ning lastes glasuuril allapoole laiali voolata. Lase valgel glasuuril tahkuda.
Kui valge glasuur on täiesti tahke, joonista musta/pruuni värvi glasuuriga peale silmad, suu, nööbid ja käed ning oranži värvi glasuuriga nina (glasuuride loodusliku värvimise kohta loe siit). Lase ka sellel glasuuril tahkuda ja serveeri piparkoogid.
Hea piparkoogitaigna retsepti lumememmede valmistamiseks leiad siit. Glasuuri võid valmistada näiteks nii: retsept.