Kuubikuid võib teha nii veest, kui värvilisest mahlast. Külmutada saab erinevaid marju (astelpaju, pohl, jõhvikas jms), tsitruselisi (veriapelsin, sidrun, laim, greip jms), maitsetaimi (rosmariin, münt jms), miks mitte ka vürtse (tähtaniis, kaneelikoor jms). Rääkimata kurgist ja kuuseokstest!
- Pane vormi kõigepealt lisandid ja alles siis vala peale vesi või mahl.
- Lisandeid võid panna vähe (nt 2-3 jõhvikat) või palju (terve pesatäis). Mõlemal juhul saad kenad kuubikud.
- Marjad, maitseroheline jms ei pea jääma üleni vedeliku alla. Ilusamad ja huvitavamad kuubikud saad, kui osad lisandid ka natuke veest välja paistavad.
- Lõika tsitruselised koos koorega viiludeks ja seejärel väikesteks sektoriteks. Nii saad kuubikutele rohkem värvi. Soovitame kasutada mahedalt kasvanud ja eelevalt pestud tsitruselisi.
- Kenad kuubikud tulevad, kui kasutad korraga 1-3 erinevat lisandit.
Minul plaanis suviseid jääkuubikuid kasutada :)