Tšillisööjad elavad kauem!

Tšilli on tuliselt tervislik ja pikemas tšilliloos oleme maininud sedagi, et ühes 2015. aasta hiinlaste suures uuringus selgus, et 1-2 korda nädalas vürtsikat toitu söövatel inimeste hulgas oli suremus 10% väiksem kui neil, kes sõid vürtsikat toitu vähem kui korra nädalas. Veelgi väiksem oli suremus nende hulgas, kes sõid tšillivürtsikat toitu 6-7 päeval nädalas. Tšillisööjatel oli väiksem tõenäosus surra kasvajate, südamehaiguste ja hingamistede haiguste tõttu.

Värskes Vermonti ülikooli töös leitakse, et punase tšilli sööjatel on oluliselt väiksem üldine surmarisk kui mitte tšillisööjatel. Uuriti üle 16000 täiskasvanud ameeriklase küsitluse andmeid, kellest peaaegu 5000 uuringuperioodi jooksul erinevatel põhjustel suri. Suremus tšillisööjate hulgas oli 21,6% võrrelduna 33,6% mittesööjate hulgas ehk suremus oli tšillisööjate hulgas 12% väiksem. Võttes arvesse muid parameetreid oli tšillisööjatel 13% väiksem kohene surmaoht.

Surematu pole meist keegi, aga tšillisööjad elavad kauem. Küsitluse andmed ei näita muidugi põhjuslikkust ja seda, et just tšilli on see, mis eluiga pikendab. Võimalik, et tšillisööjad on lihsalt toredad stressivabad tegelased, kes suudavad elu põletava naljaga võtta.

Pipart keelele ja pikka iga neile, kes tšillit põlgavad!

Loe veel:

Merilin Rosenberg
Merilin Rosenberg
postitatud 21.01.2017 15:14 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid