Pulgakookide sisu koosneb keeksist ja kreemist. Keeks pudistatakse peenikeseks puruks ja segatakse kreemiga. Saadud segust vormitakse paraja suurusega pallid (või muud kujundid), mida hoitakse 30-40 minutit külmkapis. Seejärel torgatakse jahedas tahenenud koogipallid pulga otsa, kastetakse glasuuri sisse ja kaunistatakse. Keeksi asemel võib kasutada ka biskviiti või küpsisepuru.
Pulgakoogid sobivad mistahes üritusele, sest need saab kaunistada just vastavalt peo temaatikale. Näiteks lapse sünnipäevaks superkangelased või lõbusad loomad, jõuludeks lumememmed või kuusekesed, sõbrapäevaks südamed. Variante on palju, lase ainult fantaasial lennata! Eriti suurt elevust tekitavadki vahvalt kaunistatud ja pulga otsa torgatud maiustused laste seas. Lastele meeldib väga ka ise pulgakooke voolida ja kaunistada.
PANE TÄHELE! Kuna šokolaad on väga magus, tuleb jälgida suhkrukoguseid keeksi ja kreemi sees, et lõpptulemus ei muutuks liiga läilaks.
10. Kaunista pulgakook enne kui glasuur jõuab hanguda! Kohe kui üleliigne glasuur on tagasi tilkunud, raputa pulgakoogile nonparelle, pähklipuru või kaunista väikeste värvilisite kommidega. Kui glasuur juba hangus, saad kaunistusi koogile kleepida selle sama sulatatud glasuuršokolaadiga.
11. Torka valmis pulgakoogid penoplastist aluse sisse, pooleks lõigatud meloni sisse või valmista juba varem ette suhkruga täidetud sügavam nõu.
Säilita pulgakooke jahedas. Säilivad külmkapis 3-4 päeva.
Kui palju pulgakooke ühest keeksist saab, sõltub keeksi suurusest ja sellest, kui suuri või väikeseid pulgakooke teha soovid. Ka kreemi kogus oleneb keeksist, kui kuiv või niiske see oma konsistentsi poolest on. Arvesta ka sellega, et glasuurimiseks on vaja sulatada rohkem šokolaadi, kui tegelikult ära kulub.
Sellest Nami-Nami tordipõhjast ja 200 g maitsestamata toorjuustust saab teha 16-18 pulgakooki. Kookide katmiseks piisab 200 g glasuurinööpidest.
Fotod: Kaare Sova
Õnnestus kenasti isegi tihedas koostöös nelja-aastasega! Pulgaks olid tugevamat sorti puidust kohvisegamispulgad ja kannatas ilusti šokolaadi sees ka keerutada.
Väga head näevad välja! ;)
k
Kõige halvem retsept üldse!
Emma järelikult ei oska sa lihtsalt teha
Kuidas teha piparkoogivormidega? Mil viisil need kokku mätsida, et saaks vormiga kuju teha? </br>Kas peaks moodustama mingi plaadi taignaplaadi moodi olluse, kust neid välja lõigata?
Just, võib sobiva paksusega "tainaplaadi" kokku suruda või rullida ja siis vormiga kujundid välja lõigata. Pole ise küll proovinud, aga tundub, et see rullimine võiks õnnestuda näiteks kahe toidukile tüki vahel. Väikese piparkoogivormi sisse võib koogisegu ka lihtsalt sõrmedega suruda.
Olen selle järgi mitu korda teinud. väga head.
Mis need kogused võiks olla?
Õpetuse viimases lõigus on kogustest juttu, viitega Nami-Nami tordipõhja retseptile!
Kaua valmis tehtud pulgakoogid toatemperatuuril seisavad enne kui koost hakkavad lagunema? Ja sooviks ka täpseid koguseid valmistamiseks! :)
Pole testinud :), aga kui pallid on paraja suurusega, glasuur kvaliteetne (ei muutu toatemperatuuril pehmeks) ja lauspäike peale ei paista, ei juhtu nendega midagi hullu!
Nämm!
Mina
Kookid kukusid pulga otsast ära väga magusad aga ka väga head mulle meeldisid