Toome menüü siin ka ära, lisades viited sarnastele retseptidele Nami-Namis. Proovige!
Hommikueine: Herkulopuder võiga, piim, kohv, sepik meega
Lõuna: Maksastrooganov või neerud koorekastmes (neerukonserv), kartulipuder, porgandi-õuna-mädarõika toorsalat. Mannavaht piimaga.
Hommikueine: Üleküpsetatud kartulipuder, võileib rohelise sibula või redisega. Kohv, sepik keedisega.
Lõuna: Kartuli-pelmeenisupp puljongikuubikutega. Kohupiimavorm kisselli või piimaga.
Üleküpsetatud kartulipuder. Eelmisel päeval keedetud kartulipuder panna võiga määritud pannile, valada üle lahtiklopitud muna ja hapukoore seguga. Küpsetada ahjus 10-15 minutit.
Hommikueine: Keedetud nuudlid tomatikastmega (konserv), võileib, kohv
Lõuna: Keedetud kala, kaste hakitud munaga, keedetud kartulid, lehtsalat või rohelise sibula salat. Karamellkissell keedisega.
Hommikueine: Mannasupp, võileib keedetud kala, rohelise sibula ja majoneesiga.
Lõuna: Hautatud köögivili lihaga. Sõmer riis konservkompotiga.
Sõmer riis: Riis panna keema soolaga maitsestatud rohkesse kuuma vette ja keeta parajalt pehmeks. Kurnata ja valada üle külma veega, nõrutada. Enne lauale andmist niisutada kompoti vedelikuga ja kaunistada puuviljadega-marjadega.
Hommikueine: Riisisalat. Kohv, kuumad saialõigud kohupiimaga.
Lõuna: Toorelt praetud kartulid ja sardellid, mustrõika toorsalat. Leivasupp õunte, rosinate või keedisega.
Riisisalat: Eelmisel päeval keedetud sõmerale riisile segada hulka majoneesi, hakitud rohelisi maitseaineid, tükeldatud suitsukala või õhukesi singi- või keedetud liha tükikesi, konservherneid või seeni.
Saialõigud kohupiimaga: Tahke saia lõikudele tõsta kuhjake soola ja suhkruga maitsestatud kohupiima, peale puistata köömneid. Panna võiga määritud plaadile ja hoida kuumas praeahjus umbes 5 minutit.
Hommikueine: Keedetud makaronid munaga või riivitud juustuga, võileib rohelise sibulaga, kohv.
Lõuna: Puljong hakklihast, pannkoogid lihatäidisega. Köögiviljaraguu. Kohupiimavaht.
Lihatäidis: Kurnatud puljongist saadud hakklihale lisada hakitud, rasvas praetud sibulad, kuumutada veidi aega koos, maitsestada soola ja pipraga. Praadida õhukesed ülepannikoogid, keskele asetada hakkliha ja keerata kook rulli.
Köögiviljaraguu: Võrdses koguses kuupideks tükeldatud kaalikad ja porgandid praadida margariinis helepruuniks, lisada samas koguses tükeldatud sibulat, praadida veidi aega koos ja panna seejärel tomatipüreega maitsestatud pruuni kastmesse hauduma. Lisada praetud kartulikuubikud, väheses vedelikus keedetud kapsaruudud ja lõpuks konservherned. Maitseks loorberilehte, soola ja pipart, soovi korral ka veidi suhkrut. Lauale anda hapukurgisalatiga.
Hommikueine: Seenesalat (seened, keedetud kartulid, roheline sibul, hapukoor). Kohv või kakao, hapupiimavormikook õunte ja keedisega.
Lõuna: Vasika- või seašnitsel, keedetud või praetud kartulid, keedetud porgandid ja konservherned, praekaste, lehtsalat. Mahla- või puuviljatarretis (kontsentraat) või paks kissell vahukoorega.
Sel aastal olin ma 9-aastane, aga meil kodus küll sellist menüüd ei järgitud :)
Tore lugemine. Kõik see on tänaseni tegemisel. Vahe ainult selles, et reaalselt hommikuti selliseid asju polnud kellelgi aega teha, ei mäletagi kuidas me kodust välja läksime - ilmselt ikka võileivaga. :)
Pärast nii tõhusaid eelnevaid toidukordasid õhtul vist ei tahagi suurt midagi. :)
Oi kui vahva meenutus!
Kõik toidud on tuttavad ja kasutatud enamusi pere toidulaual.