2 dl suhkrut
0.5-1 dl keeva vett
1 l piima
5 sl (triiki!) kartulitärklist ja 0.5 dl külma vett
Serveerimiseks:4 sl meelepärast moosi
Pruunista suhkur kuival pannil helepruuniks, lisa ettevaatlikult keev vesi ja kuumuta, kuni karamell lahustub.
Lisa kuum piim, sega ühtlaseks. Lisa külma veega segatud tärklis, kisselli hoolega segades. Kuumuta keemiseni, siis tõsta kohe tulelt.
Lase enne serveerimist jahtuda. Sega kisselli aeg-ajalt, et vältida nn naha teket.
Serveeri meelepärase moosiga.
Pildi tegi Martiina.
see on minu lemmik nämma
Tuli eelmine kord tehes selle retsepti järgi väga hästi välja ja lähen seda praegugi tegema :)
Käesoleva retsepti järgi toimides tuli meil just see õige maitsega lapsepõlve meenutav kissell. Sõime pohlamoosiga.
Tõeline nostalgia-amps. Järgmisel korral lasen karamelli julgelt pruunimaks, et maitse veelgi tugevam, lausa veidi kirbe oleks, nii nagu meil kunagi lasteaias.
kui palju seda keevat vett peaks lisama?
Me üldiselt teeme vähe magustoite, aga üle pika aja oli see kissell väga maitsev.
Proovisin... jube kartulitärklise maitse jäi. Kas siin ehk sl (supilusikas) ja tl (teelusikas) sassi aetud?
Kaidi, ei ole sassi aetud. Jah, võib vaielda, kas tärklist võiks olla 4 sl või 5 sl, aga 1 2/3 sl (ehk 5 tl) on liiga vähe, siis jääb täitsa supp. Pigem oleksid võinud mõned sekundid kauem kuumutada, et kartulitärklis oleks "küpseda" saanud.
Soovitan maisitärklist panna. Ise teen sellega, sest kartulitärklis ei maitse ja liigsel kuumutamisel muutub veeks. Ka järgmisel päeval võib kissell vesine olla, aga maisitärklisega seda ei juhtu.
Tegin selle retsepti järgi, aga panin kõike topelt koguse :) </br>Minule meeldib see kisell väga, meenutab kooliaega. Minu kaks last kes muidu kiselli ei söö sõid seda väga hea meelega. Võtan selle retsepti nädala menüüsse sisse. :)</br>
Hea ja magus, kindlasti nõuab tugeva maitsega, mitte liiga magusat moosi: tikri-, ploomi-, kirsi- või pohlamoosi.
Väga hea oli, super!
Kas maisitärklist võib kasutada?
Jah, võib küll. (mõned ütlevad, et maisitärklisega isegi pearem )
parem
Tegin esimest korda ja õnnestus vist 100%
Minu ema armastas teha karamellkisselli tärklise asemel tavalise nisujahuga. Ka mulle maitses see rohkem kui tärklisega.
See on minu lemmik magustoit
Nii maitsev
Mul on küsimus kuna mis juhtuks kui ma maneksin karamelli siis sisse
Karamellikissell
Lihtne eesti magustoit.