Karamellikissell

Lihtne eesti magustoit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl suhkrut

0.5-1 dl keeva vett

1 l piima

5 sl (triiki!) kartulitärklist ja 0.5 dl külma vett

Serveerimiseks:

4 sl meelepärast moosi

Valmistamine

Pruunista suhkur kuival pannil helepruuniks, lisa ettevaatlikult keev vesi ja kuumuta, kuni karamell lahustub. 

Lisa kuum piim, sega ühtlaseks. Lisa külma veega segatud tärklis, kisselli hoolega segades. Kuumuta keemiseni, siis tõsta kohe tulelt.

Lase enne serveerimist jahtuda. Sega kisselli aeg-ajalt, et vältida nn naha teket.

Serveeri meelepärase moosiga.

Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

ivo
postitatud 02.06.2004 23:41

see on minu lemmik nämma

Aniitram
postitatud 03.12.2008 21:30

Tuli eelmine kord tehes selle retsepti järgi väga hästi välja ja lähen seda praegugi tegema :)

Dee
postitatud 17.04.2010 19:37

Käesoleva retsepti järgi toimides tuli meil just see õige maitsega lapsepõlve meenutav kissell. Sõime pohlamoosiga.

Aari
postitatud 02.03.2013 17:37

Tõeline nostalgia-amps. Järgmisel korral lasen karamelli julgelt pruunimaks, et maitse veelgi tugevam, lausa veidi kirbe oleks, nii nagu meil kunagi lasteaias.

sandra
postitatud 03.07.2013 18:34

kui palju seda keevat vett peaks lisama?

Kriibukraabu @ Perekool
postitatud 24.08.2014 16:17

Me üldiselt teeme vähe magustoite, aga üle pika aja oli see kissell väga maitsev.

Kaidi
postitatud 05.10.2015 19:08

Proovisin... jube kartulitärklise maitse jäi. Kas siin ehk sl (supilusikas) ja tl (teelusikas) sassi aetud?

Pille
postitatud 05.10.2015 22:34

Kaidi, ei ole sassi aetud. Jah, võib vaielda, kas tärklist võiks olla 4 sl või 5 sl, aga 1 2/3 sl (ehk 5 tl) on liiga vähe, siis jääb täitsa supp. Pigem oleksid võinud mõned sekundid kauem kuumutada, et kartulitärklis oleks "küpseda" saanud.

Anna
postitatud 05.01.2019 21:36

Soovitan maisitärklist panna. Ise teen sellega, sest kartulitärklis ei maitse ja liigsel kuumutamisel muutub veeks. Ka järgmisel päeval võib kissell vesine olla, aga maisitärklisega seda ei juhtu.

Karmen Kiis
postitatud 01.04.2017 18:21

Tegin selle retsepti järgi, aga panin kõike topelt koguse :) </br>Minule meeldib see kisell väga, meenutab kooliaega. Minu kaks last kes muidu kiselli ei söö sõid seda väga hea meelega. Võtan selle retsepti nädala menüüsse sisse. :)</br>

Maris
postitatud 14.03.2018 21:26

Hea ja magus, kindlasti nõuab tugeva maitsega, mitte liiga magusat moosi: tikri-, ploomi-, kirsi- või pohlamoosi.

Teema
postitatud 28.03.2018 17:03

Väga hea oli, super!

Kristi
postitatud 14.10.2018 11:55

Kas maisitärklist võib kasutada?

KEVIN
postitatud 08.12.2020 19:19

Jah, võib küll. (mõned ütlevad, et maisitärklisega isegi pearem )

KEVIN
postitatud 08.12.2020 19:20

parem

Mairit Tõnts
postitatud 18.03.2021 13:16

Tegin esimest korda ja õnnestus vist 100%

Reet
postitatud 23.09.2021 18:50

Minu ema armastas teha karamellkisselli tärklise asemel tavalise nisujahuga. Ka mulle maitses see rohkem kui tärklisega.

Leili Sosalu
postitatud 18.02.2024 16:58

See on minu lemmik magustoit

Haldjas
postitatud 02.07.2024 18:34

Nii maitsev

Ken
postitatud 07.12.2024 14:00

Mul on küsimus kuna mis juhtuks kui ma maneksin karamelli siis sisse