Eesti juurtega Kati Jaakonen on üks esimesi ja populaarsemaid toidublogijaid Soomes. Lisaks inspireerivate retseptide jagamisele oma blogis Hellapoliisi on ta avaldanud 45 kokaraamatut. "Leivad ja leivahõrgutised" on Kati Jaakoneni esimene eesti keelde tõlgitud raamat.
Nii soomlaste kui ka eestlaste jaoks on leib alati püha olnud. Raamatusse on autor kokku pannud lihtsalt tehtavad leiva-saia retseptid, mis nii koostisosadelt kui ka valmistusviisilt vastavad tänapäevase toiduvalmistamise trendidele. Ent imehead leiba lausa ühe näpuliigutusega siiski valmis ei tee, mistõttu kui leivaküpsetamiseks ei jätku aega või huvi, saab ka poeleivast mitmesuguseid hõrgutisi välja võluda.
Raamat on innustav kogumik leiva- ja leivaga toitude retsepte nii hommikusöögiks, lõunasupi seltsiliseks, magusroaks kui ka lihtsalt maiustamiseks.