Farmi skyr sobib tarbimiseks hommikusöögiks erinevate lisanditega ja eraldi toidukorrana. Spordirahvale sobib skyr kui proteiiniallikas, tootes on valku 100 grammis 11%. Skyr sobib kõikides retseptides asendama jogurtit või kohupiima. Just sel eesmärgil, et mitte osta 150 grammiseid topse, oleme nüüd pannud skyri 400 g pakendisse. Kõikide pakendite siseküljel on näidisretseptid, kuidas ja millistes toodetes skyri kasutada.
Kõikidel rahvastel on oma rahvuslikud piimatooted. Me teame näiteks Ukraina päritolu rjazenkat, India lassit ja Lähis-Ida ayrani.
Skyr (mida Islandis hääldatakse "skir") on Skandinaavia päritolu hapendatud piimatoode, konsistentsilt midagi jogurti ja kohupiima vahepealset, pehme maitsega väga kõrge valgusisaldusega ning madala rasvasisaldusega. Proteiinidessert.
Skyr on olnud Islandi köögis rohkem kui 1000 aastat, traditsiooniliselt on seda pakutud koos piima ning pisukese suhkruga magustatult. Arvatakse, et skyr toodi Norrast Islandile rohkem kui 1100 aastat tagasi, toote tarbimise traditsioon hääbus suuremas osas Skandinaavias, aga jäi ellu Islandil ja osati ka Norras. Skyr on mainitud lugematutes Islandi keskaegsetes allikates nagu nt Egili saagas ja Grettiri saagas. Kahjuks me ei tea, kui palju sarnaneb tänane Skyr keskaegse retseptiga, kuna detailset kirjeldust tolleaegsest tootest pole säilinud.
Traditsiooniliselt tehti skyri toorpiimast, tänapäeval tehakse skyri pastöriseeritud hapendatud lahjast piimast, spetsiaalse juuretisega, mis annab tootele spetsiifilise maitse ja konsistentsi.Traditsioonilises Islandi köögis kasutatakse skyri toidus nimega hræringur (tähendab „ segatud“), mis koosneb võrdsetes kogustes skyrist ja pudrust. Seda serveeritakse sageli moosi, puuviljadega magustoiduks, koos kalaga lõunaks või koos helvestega hommikusöögiks.
Tänapäeval kasutatakse skyri juustukoogi kastmeks või smuutide koostises. Norrakad kasutavad skyri veega joogiks või piimaga ja leivatükkidega segatuna kiireks eineks.