EESTI VABARIIGI PRESIDENDI VASTUVÕTU MENÜÜ 2019

24. veebruaril valmistasid Eesti Vabariigi 101. aastapäeva vastuvõtuks suupisteid 13 tippkokka üle Eesti, tehes seda koostöös erinevate kutseõppeasutuste koka- ja kondiitriõpilastega. Soolaseid suupisteid valmistas 11 ning magusaid 2 kokka.  Kokku pakutakse vastuvõtul 16 300 soolast ja 4000 magusat suupistet

Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik kommenteerib: “Nagu on juba tavaks saanud, pakuvad Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul lisaks presidendi kantselei peakokale oma maitseid 12 kokka üle Eesti, eelkõige oma kandi kohaliku toidu ja toidukultuuri eestvedajad. Kaasatud on ka aasta koka ja noorkoka võistluste parimad.  Lisaks saab iga kokk võtta abiks koka eriala omandavaid õpilasi, et nemadki ühest olulisest maitsesündmusest osa saaksid. Vastuvõtul näeb toimetamas õpilasi näiteks Vana-Vigala, Tartu, Haapsalu, Olustvere ja Kehtna kutseõppeasutustest. 

Iga kokk valmistab 2–4 erinevat soolast suupistet, kokku pakutakse vastuvõtul 16 300 soolast ja 4000 magusat suupistet. Nagu ikka, leiab omale lemmiku nii liha- kui kalasõber ja pakutakse ka taimetoiduampse. Üle hulga aja on laual ka silm, mis kindlasti ühtegi külalist külmaks ei jäta. Esindatud on ka pardisüda, veisekops, nõges, erinevad aasaürdid ja mõningad näited tänavatoidust suupiste vormis. Magusaid suupisteid on seekord lausa kuut eri sorti ja valikust leiab tatrajahu küpsetisi, mestmaasikaid, kitsejuustu ja minirullbiskviiti.”

Aleksandr Nikoškov, Kohvik & Catering Muna peakokk (Ida-Virumaa), kaasatud Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse õpilased

  • Kollase peedi rull soolatud munakollasega ja Sulevi talu veiseliha tartariga
  • Peipsi suitsulatika-kartulisfäär
  • Miniburger Konju talu kitsejuustu ja karamelliseeritud Peipsi sibulaga
  • Hapusai marineeritud Narva silmude ja Gribishe salatiga

Alon Margens, Restoran Joyce vanemkokk (Tartumaa), kaasatud Tartu Kutsehariduskeskuse õpilased

  • Vinnutatud part tapioki, kõrvitsaseemnekreemi ja pihlakatega
  • Õrnalt küpsetatud forell musta leiva, meesinepi ja ürdikreemiga
  • Forellimari tatravahvli, muna-kodujuustuvõide ja kuivatatud munakollasega
  • Soolas küpsetatud selleri tart värske marineeritud kurgi, estragonikreemi, seemnete ja mädarõikaga

Emmanuel Wille, Olde Hansa peakokk (Harjumaa), kaasatud Kuressaare Ametikooli õpilased

  • Kanamaksapasteedi korvike
  • Tursamaksa kannellon
  • Suitsulõhe kommid 

Erlis Schönberg, Lest ja Lammas Resto peakokk (Hiiumaa), kaasatud Haapsalu Kutsehariduskeskuse õpilased

  • Marineeritud õõnes peet heeringavahu ja mikroürtidega
  • Keeduleib,räimerulli, munavõi ja kohalikus õunaäädikas marineeritud sibulaga
  • Tallefrikadell mädarõikakreemiga
  • Nõgesegeel suitsuse lambaliha ja sibulakrõpsuga

Evari Tšetsin, Umberto Restorani peakokk (Pärnumaa), kaasatud Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased

  • Pärnu rukkileib hapendatud karulaugu või, vimma filee ja täidetud vutimunaga
  • Seemne-näkileib Mätiku talu meierei toorjuustu, kikkaputke tolmu, nurmenukuõie ja umbrohu pestoga
  • Singi-juustu tort peedikrõpsuga ja kaselehega

Ivan Derizemlja, aasta kokk 2018 II koht/Restoran CRU vanemkokk (Harjumaa), kaasatud Tallinna Teeninduskooli õpilased

  • Peedikompvek kitsejuustutäidisega
  • Vana-Tallinnaga flambeeritud pardisüdame tartar koduse leiva, ürdimajoneesi ja krõbeda sibulaga
  • Muskaatkõrvitsa-tart krõbiseva porgandiga

Kadri Vallimäe, Valgamaa Kutseõppekeskuse juhtõpetaja (Valgamaa), kaasatud Valgamaa Kutseõppekeskuse õpilased

  • Mulgipuder musta leiva ja krõbeda peekoniga
  • Munarull kodujuust ja kiluga
  • Karask munavõi, heeringamarja ja sibulaga

Kertu Lukas, Suhkruingel omanik/peakondiiter (Harjumaa), kaasatud Kehtna Kutsehariduskeskuse õpilased

Kristi Veldemann, Magusatuba omanik/peakondiiter (Viljandimaa), kaasatud Olustvere Teenindus-ja Maamajanduskooli õpilased

  • Täisteraküpsise põhjal toorjuustu ja valge šokolaadi täidisega koogike väikese pohlaga
  • Vaarikabesee kitsejuustukreemi ja peedikrõpsuga
  • Tatrajahupõhjal astelpaju-mousse´ga minikook

Märten Sepp, Mosaiik Café Catering peakokk (Saaremaa), kaasatud Kuressaare Ametikooli õpilased

  • Ulukiliha trühvel pohlamoosiga
  • Suitsuräimekreem tatra-kitsejuustuküpsisel
  • Pikalt küpsenud seasisefilee hapukapsakreemiga musta leiva lohus

Roland Visnapuu, aasta noorkokk 2018/ Tallinna Teeninduskooli õpilane (Harjumaa), kaasatud Tallinna Teeninduskooli õpilased

  • Kollase peedi raviool suitsukana-toorjuustutäidisega
  • Miniburger veiseliha tartari ja päikesekuivatatud tomati kastmega
  • Jõevähivaht ja sidrunimari

Taigo Lepik, Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk, kaasatud Vana-Vigala Tehnika-ja Teeninduskooli ning Viljandi Kutseõppekeskuse õpilased

  • "Kana munas" kaalika ja mungaiduga
  • Naeris Peipsi haugi ja Saare vetikaga
  • Kulina veisekops mädarõika ja aiaürtidega

Urpo Reinthal, Cafe-Lounge YliCool peakokk (Tartumaa), kaasatud Tartu Kutsehariduskeskuse õpilased

  • YliCooli siidjas kanamaksapasteet punapeedi-tšilliketšupi ja marineeritud pohlaga
  • Mustsõstralehtede, tilli ja küüslauguga hapendatud valgeriisika tartar, herne-mündikreemiga käsitöö-seemnesaial
  • Pikalt küpsetatud karpkalafilee käsitöö-ürdimajoneesi ja tudraseemne krõpsuga
  • Murulauguga astelpaju-toorjuustukreem toortatraleival rebitud jänese ja porgandilaastuga

Loe veel:

Foto: Arno Mikkor/Presidendi kantselei

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.02.2019 19:24 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid