Jõhvika-šokolaaditrühvlid

Selliseid trühvleid pakkus 2019. aastal EV presidendi vastuvõtul Suhkruingel kondiiter Kertu Lukas.

Kogus
35-40 tk
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g jõhvikapüreed

1 sl invertsuhkrut

125 g Valrhona Araguani 72% šokolaadi

125 g Valrhona Jivara 40% šokolaadi

20 g võid

35-40 külmkuivatatud jõhvikat

kvaliteetset kakaopulbrit

meelepäraseid šokolaadikaunistusi

Valmistamine

Sulata šokolaadid 45 kraadi juures vesivannil nõus. Kuumuta jõhvikapüree koos invertsuhkruga ja sega šokolaadiga. Lisa või ja sega ühtlaseks. 

Lase veidi taheneda, siis vooli väikesed ümmargused trühvlid. Pista igale trühvlile sisse külmkuivatatud 

Veereta trühvleid kergelt kakaopulbris ja koputa üleliigne kakao maha. Kaunista. 

Nipid ja soovitused:

  • Jõhvikapüree võib külmutatud jõhvikatest ise kannmikseris valmis suristada. 
  • Šokolaadist võib retseptis soovitatu asemel valida meelepärase kvaliteetse tumeda sokolaadi. 
  • Kui Sa poest invertsuhkrut ei leia, siis jäta see lihtsalt ära. Ära asenda suhkru või meega!

Loe veel:

Retsepti jagas Postimees (23.2.2019)

LISA KOMMENTAAR