Materjalide autorid peavad oluliseks, et maapähklit tutvutataks vara ja regulaarselt ehk mitu korda nädalas. Soovitus põhineb faktidel, mis viitavad, et just allergeeniga viivitamine lisatoidus suurendab allergiariski. Maapähkliallergia on nimelt rohkem levinud riikides, kus maapähkli söömine on levinud, kuid selle kasutamist beebide toidus välditakse ja vähem levinud riikides, kus maapähklit süüakse kas väga vähe või söövad seda nii beebid kui täiskasvanud.
Soovitused vastanduvad senisele üldlevinud, aga mitte kuigi tõenduspõhisele arusaamale, et potentsiaalseid allergeene tuleks beebi toidus allergia ennetamiseks igaks juhuks vältida. Pähkleid on ametlikes juhendites soovitatud vältida lausa 3-aastaseks saamiseni. Tegelikult pole käesoleva uuenduse näol tegu uue infoga, sest Ameerika lastearstide akadeemia (AAP) on juba paar aastat soovitanud kõrge allergiariskiga laste puhul maapähkli tutvustamist alustada isegi juba 4-kuuselt.
Meie kohalik imikute toitimisjuhis ütleb küll, et allergia teket mõne toidu menüüst välja jätmisega vältida ei saa, aga ometi klassifitseeritakse samas juhendis pähklid ja mandlid (aga ka munavalge ja tsitruselised) alla-aastasele lapsele ebasobivaks toiduks ning ei soovitata munakollast anda alla 8 kuu või kala alla 9-10 kuu vanusele lapsele. Selliseid selgelt põhjendamata piiranguid leiab juhendist veel mitmeid.
Seniste uuringute tulemused viitavad, et maapähkel pole ilmselt erand, vaid tegu võib olla üldisema seaduspäraga. Toiduallergiate väljakujunemise tõenäosust võib vähendada ka varajane lehmapiimavalgu ja eriti muna pakkumine. Viimase varajane tutvustamine võib aidata ennetada mitte ainult munaallergiat, vaid toiduallergiaid laiemalt. Lapsele, aga eriti just imiku lisatoidu hulgas ei tohiks ühtegi toitu pakkumata jätta põhjusel, et see võib allergiat tekitada. Sel põhjusel toitude vältimine pole lihtsalt piisavalt põhjendatud. Iga toit võib kellelgi allergiat tekitada. Aga nende potentsiaalsemate allergeenide vältmine beebi esimeste toitude hulgas paraku mitte ei vähenda, vaid tõenäoliselt suurendab edaspidist allergiariski. Toitude vältimisega tuleks soovitavalt arsti juhendamisel tegelema hakata ikka siis, kui on alust kahtlustada, et need konkreetsel lapsel konkreetseid sümptomeid põhjustavad.