Tuulehaug

Tuulehaug, millel on kena ladinakeelne nimi Belone belone, jõuab eestlaste toidulauale enamasti suitsutatud kujul, mil selle sinakasrohelised luud sööjates suurt elevust tekitavad. Mida aga teha värskest tuulehaugist?

Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa soovitab proovida praetud tuulehaugi veinimarinaadis (vasakul) või siis skandinaaviapäraselt praetud tuulehaugi sinepiga (keskel ja paremal):

Hea Nami-Nami lugeja, kuidas sina tuulehaugi süüa armastad?

Loe veel:

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 01.06.2025 14:06 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Ruth Lille
postitatud 06.06.2021 08:48

Tuulehaug on kõikse mõnusam suitsutatult, aga purgist ka keedukartuli juurde väga mõnsa. Õlle juurde muidugi kuivatatult.

Ave Leppik
postitatud 06.06.2021 08:49

Suitsutame ja siis marinaadi. Pere lemmik on riisi-suitsukala salat!

Kristiine Johanson
postitatud 06.06.2021 09:04

Kuivatatult lemmik!

Ester Klasmanis
postitatud 06.06.2021 10:10

Marinaadis!

Merle Kiisk
postitatud 03.06.2022 11:05

Minu lemmik, eile just marineerisin :)

Tuuli Tammla
postitatud 25.05.2025 10:10

Aitab süüa igat pidi: keedetult, praetult, marineeritult, suitsutatult ja kuivatatult. Kustumatu mulje on jätnud Ungru resto suitsutuulehaugi tiramisu

Külli Piirsalu
postitatud 25.05.2025 10:30

Minule meeldib suitsutatult, aga ka kõik muud variandid on head.

Anneli25
postitatud 25.05.2025 12:49

Mehe õe tehtud tarretis. Endal ei tundud kunagi nii välja.

Marianne Lempu
postitatud 25.05.2025 16:55

Praetult, suitsutatult, ahjus küpsetatuna ja kuivatatuna :)

Sirje Meisner
postitatud 25.05.2025 17:07

Mina olen söönud keedetult, kui ka suitsutatult môlemat moodi meeldib mulle.