Kasuta hästi värsket tuulehaugifileed, kontrolli, et kõik rohekad luud ja soomused on eemaldatud.
Aseta fileed lauale, nahapool all. Määri "lihapoolele" sinepit, puista peale hakitud petersell ja maitsesta soola-pipraga. Lõika iga filee 5 tükiks, siis "lapi" kalad kokk, nii et nahk jääb välja.
Veereta nisujahus, siis prae või-õli segus kuumal pannil 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni tuulehaug on kenasti kuldne ja nahk krõbe. (Suru praadides spaatliga kokku, siis ei "avane" kala).
Ma olen praetud tuulekala vist ainult korra elus saanud, kui juunikuus Saaremaal kursaõel külas olin ja kohalik kalamees kastitäie kalu neile õuepeale tõi ja ta ema need ära praadis. Värske kala on ikka imehea :)
Praetud tuulehaug
Tuulehaug on tore hiliskevadine delikatess, mida näiteks Taanis süüakse aprillist juunini. Siin üks viis selle kala serveerimiseks.