Praetud tuulehaug

Tuulehaug on tore hiliskevadine delikatess, mida näiteks Taanis süüakse aprillist juunini. Siin üks viis selle kala serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 tuulehaugi fileed

2 sl terasinepit

peotäis siledalehist peterselli

50 g nisujahu

10 g võid

1 sl rapsiõli

Valmistamine

Kasuta hästi värsket tuulehaugifileed, kontrolli, et kõik rohekad luud ja soomused on eemaldatud. 

Aseta fileed lauale, nahapool all. Määri "lihapoolele" sinepit, puista peale hakitud petersell ja maitsesta soola-pipraga. Lõika iga filee 5 tükiks, siis "lapi" kalad kokk, nii et nahk jääb välja. 

Veereta nisujahus, siis prae või-õli segus kuumal pannil 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni tuulehaug on kenasti kuldne ja nahk krõbe. (Suru praadides spaatliga kokku, siis ei "avane" kala). 

Maitsesta veel soola-pipraga ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Silja Laht
postitatud 03.06.2022 11:05

Ma olen praetud tuulekala vist ainult korra elus saanud, kui juunikuus Saaremaal kursaõel külas olin ja kohalik kalamees kastitäie kalu neile õuepeale tõi ja ta ema need ära praadis. Värske kala on ikka imehea :)