Tuulehaug marinaadkastmes

Tuulehaugi tohib Eesti vetes püüda vaid mais-juunis, nii et tegemist on kevadsuvise hõrgutisega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tuulehaugi

õli

1 sl nisujahu

1 dl kuiva valget veini

2 sl valge veini äädikat

2 dl vett

värsket rosmariini

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

sidrunit

Valmistamine

Puhasta kala, fileeri ja lõika umbes 10 cm juppideks. Hõõru kalatükid soolaga sisse ja prae kiiresti õlis ümberringi.

Kastme valmistamiseks vala potti veidi õli, sega juurde jahu ja prae see kergelt läbi. Kalla juurde vein ja veiniäädikas. Lisa purustatud pipar, rosmariin ja näpuotsaga soola, siis vala juurde klaas vett.

Kuumuta kaste paksenemiseni, pane praetud kalatükid kastmesse ning hauta 5-10 minutit.

Kaunista sidruniviiluga ja lase heal maitsta!

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR