Sünnipäeva tähistav Salvest: moodsad retseptid pakuvad legendaarsetele purgitoitudele tugevat konkurentsi

Täna 72. sünnipäeva tähistav Salvest tunneb rõõmu selle üle, et eestimaalased on jätkuvalt väga lojaalsed oma traditsioonilistele lemmikutele, kuid tunnevad üha suuremat huvi maailma toidutrendidest ja erinevatest köögikultuuridest inspireeritud roogade ning innovaatiliste retseptide vastu.

Salvesti müügi- ja turundusjuhi Triin Kõrgmaa sõnul on ettevõtte üle 70 aasta kestnud eduloo taga oskus pakkuda igale põlvkonnale tooteid, mis jäävad toidulauale aastakümneteks. "Üks Salvesti legendaarsemaid hitt-tooteid on Mulgi kapsad, mis on ka meie vanim jätkuvalt müügil olev toode – pärast 67 müügil olnud aastat ei näita selle toote müük sugugi raugemise märke," rääkis Kõrgmaa.

Tema sõnul leidub sarnaseid fenomene ka salatite kategoorias. "Nostalgiatooted nagu "Toome" ja "Tervist" salatid ei kao veel lettidelt niipea – legendaarsetel salatitel on jätkuvalt väga lojaalne tarbijaskond, mis kasvab iga aastaga," selgitas ta.

Viimastel aastatel on sünnipäevalaps Salvest pannud üha rohkem rõhku innovatsioonile, et tuua turule terviseteadlike ja eksootilisemaid toiduvalikuid hindavate tarbijate ootustest lähtuvaid tooteid.

"Meie viimane eduelamus on kahtlemata Smushie ökoloogiliste supersmuutide turuletulek, tänu millele on Salvesti sõprade hulka lisandunud tohutult palju uusi noori tarbijaid ning mis on märkimisväärselt laiendanud meie ekspordipotentsiaali. Naturaalsed ökoloogilised smuutid ja "supertoidud" on kindlasti toidukategooria, mille olulisus tarbijate toiduvalikutes kasvab tulevikus veelgi – plaanime täita selles valdkonnas ka edaspidi suunanäitaja rolli," kinnitas Kõrgmaa.

Suppide kategoorias on hetkel populaarseim toode legendaarne Veiselihaga värskekapsaborš, kuid ka siin vaatab Salvest uute toodete jaoks inspiratsiooni saamiseks üha rohkem eksootilisemate köögikultuuride suunas. Viimastest uudistoodetest on moodsate retseptidega tarbijaid rõõmustanud näiteks näiteks Tomatisupp läätsedega ning aasiapärased Magus-vürtsikas köögiviljasalat ning Kana-köögiviljawok.

2017. aasta kõige müüdumateks toodeteks osutusid Porgandiga praekapsas ja Maitselt mahe kurk. "Müüsime eelmisel aastal ühtekokku ligi 310 000 suurt purki porgandiga praekapsast, mis on olnud Salvesti kõige populaarsem toode juba viimased kolm aastat. Kuid ka kapsaste segmendis on ruumi innovatsioonile. Möödunud pühade ajal said näiteks tuhanded Eesti taimetoitlased ja veganid nautida meie Mahlast praekapsast rapsiõliga, milles rapsiõli asendab traditsioonilist searasva," rääkis Triin Kõrgmaa.

1946. aastal Tartus tegevust alustanud Salvest on tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Salvest kasutab oma tootmises võimalikult palju kodumaist toorainet, millest suur osa pärineb kuni 100 kilomeetri kauguselt tehasest, ning panustab aktiivselt ka mahetootmise arengusse Eestis. Salvesti 32,000 ruutmeetri suuruses tehasekompleksis töötab ühtekokku ligi 170 inimest, kes valmistavad lisaks eestimaalaste seas armastatud kõrge kvaliteediga Salvesti suppidele, köögiviljahoidistele, lõunatoitudele ja kastmetele ka Meie Mari moose, Põnni lastetoite, Mahlaka mahlajooke, Smushie supersmuutisid ja palju muud.

Pressiteade
postitatud 27.04.2018 12:26 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid