Vabaduse väljakul selgus EV100 juubelitort

Eesti Vabariik 100 juubelitordi konkursi võidutöö on Marju Männiku muraka-kodujuustu tort musta leiva ja köömnenapsuga. Eesti juubelitort, mis jõuab presidendi vastuvõtule ja kõigi Eesti inimeste pidulauale, selgus rahvahääletusel 31. detsembri eriprogrammis "Sajaga juubeliaastasse".

"Olen väga rõõmus! See, kui rahvas hindab sinu loomingut nii kõrgelt, on parim tunnustus," rõõmustab Eesti Vabariigi juubelitordi autor Marju Männik. "Loomulikult on ka suur au enda tehtud torti meie presidendile pakkuda," lisab Marju.

"Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tordi valimine oli väga põnev protsess, seda veel eriti, kuna esmakordselt jõuab presidendi vastuvõtu lauale rahva loodud ja valitud tort," sõnab presidendi peakokk ja konkursi žürii esimees Taigo Lepik. "Nüüd, kui võidutort on selgunud, asume kibekiirelt viimaste ettevalmistuste juurde, et kõigi ühine peolaud saaks juubeli vääriline," lisab Taigo.

Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo sõnul kujunes Eesti Vabariigi juubeliks korraldatud konkurss oodatumast suuremaks ja oli kindlasti kõigile osapooltele eriline. "Kõik kolm finalisti olid võidu väärilised, aga Marju töö oli ka minu isiklik lemmik," ütleb Pille.

Isamaaliste tortide konkurss toimus juba kümnendat korda, sellel aastal oli kokandusportaali Nami-Nami ellukutsutud võistlus pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Konkurss kuulutati välja 13. novembril ning võistlustöid laekus 66, millest pääses eelvalikuga edasi kümme retsepti. Kolm finaali pääsenud tööd - Tiia Kõrgesaare mustasõstra-piparmünditort, Marju Männiku muraka-kodujuustutort ja Maris Meuse meetort "Kirivöö" - selgusid asjatundliku žürii ja Nami-Nami veebiportaalis toimunud hääletuse tulemusena. 

Konkurssi korraldavad Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond, Vabariigi Presidendi Kantselei ja kokandusportaal Nami-Nami. 2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest.

Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta www.EV100.ee. Kõikide EV100 tordivõistluse finalistidega saad tutvuda siin.

Fotod: Nami-Nami retseptikogu/Lauri Laan

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 31.12.2017 19:00 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Piret Brenner
postitatud 01.01.2018 11:20

Parim valik! Aga keegi tootjatest võiks seda ka müügiks teha, vähemalt juubeliaastalgi. Pole paraku koogitegija geenidega. Kindlasti minusuguseid veelgi, aga mõte selles tordist/koogist ei anna ennam asu.

Randa Eglon
postitatud 01.01.2018 13:52

Aitäh, ilutegijaile! Ehk tuleb ka müüki.