Kuidas teha beseest seenekesi?

Beseest seenekesed on kohustuslikuks kaunistuseks Prantsuse köögist pärit jõuluhalu ehk bûche de Noël'i kaunistamiseks, ent neid on ka niisama tore süüa. 

 

Siin juhtnöörid umbes 20 beseeseenekese valmistamiseks:

2 munavalget
120 g suhkrut
soovi korral pealepuistamiseks kakaod
ühendamiseks 100 g tumedat šokolaadi

Valmista beseemass selle õpetuse järgi, et saaksid tugeva besee, mis hästi oma kuju hoiab.

Pane beseemass pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile seenemütsikesed ning seenejalad. Mütsikesed võiksid olla kuni 3 cm läbimõõdus, jalakesed 1-2cm läbimõõdus ja pikad.

Kuna seenemütsidele kipuvad jääma teravad tipud, tee sõrm veega märjaks ning silu märja sõrmega mütside tipud lamedaks. Soovi korral raputa nüüd sõela abil veidi kakaod beseemütsidele.

Küpseta 120*C ahjus umbes 45 minutit ja lase siis jahtuda.

 

Jahtunud beseed liida sulatatud šokolaadi abil kokku. Esmalt lõika beseest jalakesed pealt siledaks. Siis sulata ning tempereeri (loe siit!) šokolaad. Pintselda beseemütside alumised küljed sulašokolaadiga , siis suru õrnalt külge jalakene. Pane seenekene kuivama (näiteks minimuffinipanni aukudesse, beseemütsike allpool) ja korda eelnevat kõikide beseemütside-jalakestega.

Beseed võid kuni nädal aega enne serveerimist valmis teha. Hoia neid seljuhul õhukindlas karbis, et niiskus ligi ei pääseks! Seenekesteks kokku "kleepida" ja tordile või serveerimisalusele asetada võiksid aga veidi aega enne serveerimist.

Veel "seenekesi" Nami-Namis:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 18.12.2017 10:00 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid