Toiduks tarvitatakse Vahemeremaadest pärit porrulaugu mahlakat mahedamaitselist lehetuppedest moodustunud ebavart. Külmikus saab porrulaukku säilitada 2 nädalat. Pesemata porrulauku võib pimedas niiskes keldris hoida 1-3 kuud. Sügavkülmikus säilib hea maitse 3 kuu jooksul. 100-s grammis porrulaugus on 83% vett, 1,5g valke, 0,3g rasva, 14g süsivesikuid, 1,8g kiudainet, 61 kalorit. Värskes porrulaugus on rikkalikult foolhapet, rauda ja kaaliumi. Lisaks veel vitamiini C, B6, magneesiumi, kaltsiumi ja vaske. Säilita 2-5˚C juures. PS Porru on Walesi "rahvuslill" ning St Davidi päeval (1. märtsil) kantakse porrut nähtaval kohal. See komme pärineb 640 m.a.j. toimunud lahingust, kus Püha David soovitas uelslastel kanda tükikest porrut oma kiivri küljes, et end saksidest lahinguväljal eristada.