Lõhe ceviche

Ceviche on Peruu päritolu tsitrusemarinaadiga kalasuupiste. Oluline on kasutada hästi värsket kala. Gordon Ramsay retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g hästi värsket nahata lõhefileed

1 punane tšilli

1 talisibul (viiluta veidi diagonaalselt)

1 suur küüslauguküüs õhukeste viiludena

väike peotäis värsket koriandrit

Salatikaste:

1 sidruni mahl

2 sl heledat sojakastet

2 sl seesamiõli

veidi oliiviõli

soola ja musta pipart

suhkrut

Valmistamine

Valmista esmalt vinegrett - sega vispliga sidrunimahl, sojakaste, seesami- ja oliiviõli kausis omavahel. Maitsesta soola, pipra ja vähese suhkruga.

Lõika lõhefilee õhukesteks viiludeks ja aseta serveerimisvaagna(te)le, servad kergelt kohakuti. Puista peale tšilliviilud, talisibul ja viilutatud küüslauk. Nirista peale vinegrettkaste ning lase 5-10 minutit maitsestuda.

Puista peale hakitud koriander ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Gordon Ramsay retsept raamatust "Gordon Ramsay's Fast Food" (Salmon ceviche), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.11.2018 15:33

Mulle jälle meeldis. Ma muidugi olen hull toore kala fän ka. Ise võibolla veel täiustaks seda paari ingveri viiluga aga ikkagi, väga hea !