4 lehte filo-tainast
50 g sulatatud võid pintseldamiseks
Täidis:250 g ricotta juustu
väike kimp värsket münti
ja peterselli
1 lahtiklopitud muna
Täidise jaoks sega ricotta, hakitud münt ja petersell. Maitsesta pipraga ning sega juurde muna.
Kata ahjuplaat küpsetuspulbriga.
Sulata või väikeses potis või kausis.
Võta filolehed pakendist välja vahetult enne kasutamist, sest õhuga kokkupuutudes muutuvad lehed kiiresti rabedaks. Aseta lehed teineteise peale, siis lõika üht- ja teistpidi terava noaga pooleks, nii et saad neli ühesuurust ristkülikku (kokku siis 16 lehte, sest filolehti on neli kihti). Tõsta kõik lehed teineteise peale. Pintselda pealmine filoleht kergelt sulavõiga.
Tõsta ühe lühema otsa juurde, umbes 3 cm kaugusele servast, kuhjaga supilusikatäis juustutäidist, vormi see veidi piklikuks "vorstiks". Murra esmalt endapoolne tainaserv üle täidise, siis keera servad täidise peale. Keera "sigar" rulli ja aseta ahjuplaadile. Nüüd pintselda järgmine filotainaleht sulavõiga jne. Tegutse üsna kiiresti, siis ei kuiva filotainas liigselt ära.
Kui kõik "sigarid" on vormitud, siis pintselda need pealt sulavõiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni filotainarullid on kenasti kuldpruunid.
Retsept on mugandatud Claudia Rodeni raamatust "Tamarind & Saffron: Favourite Recipes from the Middle East". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Juustutäidisega filotainarullid e. 'sigarid'
Liibanoni suupiste. Tegelikult peaks rullide täidises olema qarish-nimeline jogurtijuust, mida ei ole raske ise teha, ent ka ricotta-juust või isegi kohupiim ajavad asja ära.