Hernesupp basiilikuga

Lihtne hernepüreesupp, millele annab maitset basiilik ning mida kaunistab piimavaht.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väike sibul

1 sl õli

200 g külmutatud rohelisi herneid

4 dl kanapuljongit

0.5 potti värsket basiilikut

4 sl 10% rõõska koort

sidrunit (2 tl mahla)

soola

musta pipart

Serveerimiseks:

vahustatud piima

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Prae poti põhjas õlis klaasjaks.
Lisa herned ja kanaleem. Keeda tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni herned on pehmed.
Lisa basiilikulehed, rõõsk koor ja sidrunimahl. Püreesta supp sauseguriga ühtlaseks.
Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri nt vahustatud piimaga.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Veebruar 2010, Kevyt hernekeitto). PIldi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.02.2013 10:52

Hernesupp basiilikuga oli päris hea.