Louisiana krõmps seakamar

Seakamarast valmistatud vürtsikas ja krõmpsuv suupiste USA lõunaosariigist.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

800 g hästi kvaliteetset seakamarat (soovitavalt mahepõrsalt)

oliiviõli

meresoola

0.5 tl Cayenne'i pipart

jahvatatud kaneeli

3-4 küüslauguküünt õhukeste viiludena

2 sl vedelat mett

Valmistamine

Lõika seakamar ampsusuurusteks tükkideks - kasuta kas kääre või hästi teravat nuga.
Kuumuta suurel pannil veidi oliiviõli suhteliselt madalal kuumusel. Prae jaokaupa seakamaratükid õlis, iga paari minuti tagant segades, kuni kamaratükid muutuvad veidi krõbedaks ja helepruuniks.

Praetud kamaratükid tõsta köögitangide abil ahjupannile ning pane 200-kraadisesse ahju 20-30 minutiks, kuni need on paisunud ja kaunilt kuldpruunid on.

Eemalda pann ahjust, nõruta liigne rasv (rasva võid kasutada nt ahjukartulite tegemiseks).

Puista kamaratükkidele meresoola, siis Cayenne'i pipar, kaneel ja küüslauguviilud. Nirista peale mesi, sega kergelt läbi.

Pane ahjupann veel 5-7 minutiks ahju, aga hoia hoolega silma peal, et kamarad ära ei kõrbeks!

Retsept on mugandatud Jamie Oliveri Ameerika-raamatust. Pildi tegi SSILLE.

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 25.02.2016 20:13

Küll see oli üks maitsev suupiste!