800 g hästi kvaliteetset seakamarat (soovitavalt mahepõrsalt)
0.5 tl Cayenne'i pipart
jahvatatud kaneeli
3-4 küüslauguküünt õhukeste viiludena
2 sl vedelat mett
Lõika seakamar ampsusuurusteks tükkideks - kasuta kas kääre või hästi teravat nuga.
Kuumuta suurel pannil veidi oliiviõli suhteliselt madalal kuumusel. Prae jaokaupa seakamaratükid õlis, iga paari minuti tagant segades, kuni kamaratükid muutuvad veidi krõbedaks ja helepruuniks.
Praetud kamaratükid tõsta köögitangide abil ahjupannile ning pane 200-kraadisesse ahju 20-30 minutiks, kuni need on paisunud ja kaunilt kuldpruunid on.
Eemalda pann ahjust, nõruta liigne rasv (rasva võid kasutada nt ahjukartulite tegemiseks).
Puista kamaratükkidele meresoola, siis Cayenne'i pipar, kaneel ja küüslauguviilud. Nirista peale mesi, sega kergelt läbi.
Pane ahjupann veel 5-7 minutiks ahju, aga hoia hoolega silma peal, et kamarad ära ei kõrbeks!
Retsept on mugandatud Jamie Oliveri Ameerika-raamatust. Pildi tegi SSILLE.
Louisiana krõmps seakamar
Seakamarast valmistatud vürtsikas ja krõmpsuv suupiste USA lõunaosariigist.