4 lehte filo-tainast
50 g sulatatud võid pintseldamiseks
Juustutäidis:200 g fetajuustu
väike kimp värsket münti
2 sl hakitud värsket või 1 sl kuivatatud tilli
1 lahtiklopitud muna
Täidise jaoks suru fetajuust kahvliga katki, sega juurde peenelt hakitud münt ja till, maitsesta vähese pipraga ning sega juurde muna (vt fotot).
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Sulata või väikeses potis või kausis.
Võta filolehed pakendist välja vahetult enne kasutamist, sest õhuga kokkupuutudes muutuvad lehed kiiresti rabedaks. Aseta lehed teineteise peale, siis lõika üht- ja teistpidi terava noaga pooleks, nii et saad neli ühesuurust ristkülikku (kokku siis 16 lehte, sest filolehti on neli kihti).
Tõsta kõik lehed üksteise peale.
Pintselda pealmine filoleht kergelt sulavõiga (vt fotot). Tõsta ühe lühema otsa juurde, umbes 3 cm kaugusele servast, kuhjaga supilusikatäis fetajuustutäidist, vormi see veidi piklikuks "vorstiks" (vt fotot). Murra esmalt endapoolne tainaserv üle täidise, siis keera servad täidise peale (vt foto).
Keera "sigar" rulli ja aseta ahjuplaadile.
Nüüd pintselda järgmine filotainaleht sulavõiga jne. Tegutse üsna kiiresti, siis ei kuiva filotainas liigselt ära.
Kui kõik "sigarid" on vormitud, siis pintselda need pealt sulavõiga (vt fotot).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni filotainarullid on kenasti kuldpruunid (vt esimest fotot).
Retsept on mugandatud Claudia Rodeni raamatust "Tamarind & Saffron: Favourite Recipes from the Middle East"
Fetatäidisega 'juustusigarid'
e. fetajuustutäidisega filotainarullid Türgi moodi.