Kohvikreem

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g toorjuustu

4 hästi värsket munakollast

1 sl lahustuvat kohvi

2 cl konjakit

6 lehte želatiini

4 sl tuhksuhkrut

200 g 35% rõõska koort

8 sl kohvilikööri

2 sl riivitud šokolaadi

Valmistamine

Sega toorjuust ja munakollased.
Lahusta kohvipulber konjakis, sega juustu-munaseguga.
Leota želatiin külmas vees, suru kuivaks ja sulata tasasel tulel. Lisa koos tuhksuhkruga muna-juustusegule. Pane segu jahedasse.
Vahusta rõõsk koor.
Kui muna-juustusegu tarretuma hakkab, sega juurde vahukoor.
Hoia 2-3 tundi külmas.
Serveerimine:
Vooli kahe supilusika abil pallid ja tõsta taldrikule. Peale puista riivitud šokolaadi ja tilguta kohvilikööri.

Retsept on Saksa ajakirjast Burda (3/1996, Capuccino Creme)

LISA KOMMENTAAR

kokk
postitatud 03.01.2022 18:36

tuli tavaline