Taipärane vürtsikas porgandisalat

Ehtne som tam tehakse papaiast ja porgandist, aga ka ainult porgandeid kasutades saab maitsva salati.
Nami-Nami soovitab kasutada Thai-Choice magusat tšillikastet ja kalakastet.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandit

5 küüslauguküünt

5 sl maapähkleid (arahhis)

5 sl magusat tšillikastet (nt Thai-Choice)

Som Tam kaste:

3 sl laimi mahla

3 sl kalakastet (nt Thai-Choice)

3 sl suhkrut

Valmistamine

Sega som tam kastme ained omavahel. Purusta küüslauk ja pähklid uhmris. Riivi porgandid jämedalt või lõika peenikesteks tikkudeks. 

Sega kausis kokku tšillikaste, som tam kaste, porgand ja uhmris peenestatud küüslauk-pähklid.

Sule kauss kaane või taldrikuga ja raputa korralikult läbi.

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Velociraptor
postitatud 16.01.2010 18:58

Ideaalis tuleks Som Tam teha küll rohelise papaia või isegi rohelise mangoga. (Kahtlen kas neid eestis küll müüa on, Londonis saab ka neid ainult hiina või muu aasia poodidest). Porgandil endal on päris tugev maitse aga muidu on ta som tamis päris huvitav. Lisaks sellele peaks Som Tam'is olema kuivatatud krevetid uhmerdatud kujul koos vürtsidega.

Ilse
postitatud 07.11.2016 18:17

Väga maitsev salat sai!
Mul olid röstitud pähklid aga ma ei teagi kas see nüüd väga maitset muutis. Igaljuhul teen teinekordki.
Kasutasin ribastajat porgandi viilutamiseks.