Veiselihahautis

Veise välisfileest ja köögiviljadest valmistatud pajaroog. Serveeri kartulite või lihtsalt leivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-700 g veise välisfileed

2 sl oliiviõli

2 sibulat

4 küüslauguküünt

2 sl nisujahu

tüümiani e. aed-liivateed

värsket peterselli

2 dl kuiva punast veini

5 dl puljongit

3 porgandit

2 sellerivart

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika veise välisfilee ribadeks. Lõika sibulad sektoriteks, haki küüslauk. Kuumuta õli pannil ja pruunista liharibad kahes jaoks. Tõsta kaussi, maitsesta soola-pipraga.

Pane sibul ja küüslauk pannile, prae klaasjaks. Lisa jahu, tüümian ja petersell. Kuumuta veel minut aega.

Tõsta lihatükid pannile, lisa vein ja puljong. Hauta madalal kuumusel umbes tund aega.

Lõika porgandid ja sellerid tükkideks, lisa lihale. Hauta veel 45 minutit.

Rakvere lihakool nr 4 retsept. Pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 12.02.2013 21:41

Kasutasin veiselihatükke. Hautasin 2 tundi, et liha pehmeks muutuks. Lõpus lisasin veidi kastmele veidi rõõska koort. Maitses hästi.