'Ämmakeel'

"Ämmakeelt" võib tarbida kohe nii sooja kui ka külma salatina, ent seda võib ka hoidistada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 l tomatipüreed või purustatud tomateid või tomatimahla

3 paprikat

1-1,5 tšillikauna

2 sl kivi- või meresoola

2 dl suhkrut

2 dl toiduõli

3 kg kabatšokki

100 g puhastatud küüslauku

2 sl 6% äädikat

Valmistamine

Puhasta paprika ja tšilli, lõika paprika ribadeks ja haki tšilli hästi peeneks.

Sega purustatud tomatitele/tomatipüreele/tomatimahlale juurde paprika, tšilli, sool, suhkur, õli ning lase segu keema.

Koori ja puhasta kabatšokk ning lõika 3-4 cm suurusteks tükkideks, paksusega 1 cm. Lisa kabatšokitükid potti ja keeda umbes 15-20 minutit.

Lõpuks lisa küüslauk ja äädikas.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Teele
postitatud 28.07.2010 23:31

Väga hea hoidis.

Kardemonna
postitatud 03.08.2010 18:15

Kiidan retsepti! Jääb püsimenüüsse :)

Tiina
postitatud 08.09.2019 21:52

Panin ühe paprika rohkem. AGa 3 kg kabatšokki on ilmselt puhastamata kaal. Mul nii palju ei olnud, puhastatult oli seda 1,3 kilo ja minu meelest oli konsistents väga hea, mitte liiga kabatšokine.

Pille
postitatud 11.09.2019 15:55

Tiina, 3 kg on tõesti puhastamata kabatšoki kaal. Retseptis sees ka lõik "Koori ja puhasta kabatšokk" :)

Ilse
postitatud 02.10.2020 09:53

Päris hea!

Vaike
postitatud 23.08.2021 09:29

Kuidas soovitate- küüslauk purustatud, hakitud või terve...

Tiiu
postitatud 01.08.2023 18:16

Appi kui hea, aitähh et jagasite retsepti, nämm