Tatrahautis veisemaksaga

Tatar ja maks sobivad kenasti teineteisega ning siin on need kaks ühendatud lihtsas hautises.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur sibul

2 porgandit

praadimiseks õli

250 g tatratangu

5 dl (köögivilja)puljongit

300 g veisemaksa

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks:

hapukoort soovi korral

Valmistamine

Haki sibul ja tükelda porgand. Kuumuta sibulat paar minutit õlis, siis lisa porgand ja kuumuta veel paar minutit.

Lisa pestud ja nõrutatud tatar, kuumuta segades minut aega.

Lisa puljong, maitsesta soolaga. Alanda kuumust ning hauta nõrgal tulel 15-20 minutit, kuni tatar on peaaegu pehme.

Lõika maks üsna väikesteks kuubikuteks, maitsesta soola-pipraga ning prae kuumal pannil kiiresti ümberringi pruuniks (4-5 minutit).

Lisa praetud maks tatrale ning kuumuta veel, kuni liigne vedelik on aurunud ning tatar ja maks pehme.

Serveeri maitserohelise ja soovi korral ka hapukoorega.

Loe veel:

Raili Miku retseptiidee on pärit ajakirjast Oma Maitse (jaanuar 2010), siin veidi mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 15.01.2010 07:55

Mulle ja emale väga maitses. Mees küll sõi väääikese kausitäie, aga pirtsutas.

Kirsike
postitatud 16.01.2010 07:28

Meil ka täna see toit. Meil meeldis kõigile (st meest muidugi ei olnud kodus). Paluti teine kordki teha!

katjuhh
postitatud 23.09.2012 19:14

Tatratangu hetkel kodus ei olnud, tegin tatrahelveste ja broilerimaksaga. Super!

Aire1
postitatud 19.03.2013 19:18

Väga maitsev ja tasub proovida. Mees sõi ja mõmises.

Kirsik
postitatud 19.03.2013 20:36

Olen teinud. Mulle isiklikult maitses, kuid oli osapooli, kellele maitseb tatrahautis hakklihaga rohkem.