1 suur sibul
praadimiseks õli
250 g tatratangu
5 dl (köögivilja)puljongit
300 g veisemaksa
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:hapukoort soovi korral
Haki sibul ja tükelda porgand. Kuumuta sibulat paar minutit õlis, siis lisa porgand ja kuumuta veel paar minutit.
Lisa pestud ja nõrutatud tatar, kuumuta segades minut aega.
Lisa puljong, maitsesta soolaga. Alanda kuumust ning hauta nõrgal tulel 15-20 minutit, kuni tatar on peaaegu pehme.
Lõika maks üsna väikesteks kuubikuteks, maitsesta soola-pipraga ning prae kuumal pannil kiiresti ümberringi pruuniks (4-5 minutit).
Lisa praetud maks tatrale ning kuumuta veel, kuni liigne vedelik on aurunud ning tatar ja maks pehme.
Serveeri maitserohelise ja soovi korral ka hapukoorega.
Raili Miku retseptiidee on pärit ajakirjast Oma Maitse (jaanuar 2010), siin veidi mugandatud.
Mulle ja emale väga maitses. Mees küll sõi väääikese kausitäie, aga pirtsutas.
Meil ka täna see toit. Meil meeldis kõigile (st meest muidugi ei olnud kodus). Paluti teine kordki teha!
Tatratangu hetkel kodus ei olnud, tegin tatrahelveste ja broilerimaksaga. Super!
Väga maitsev ja tasub proovida. Mees sõi ja mõmises.
Olen teinud. Mulle isiklikult maitses, kuid oli osapooli, kellele maitseb tatrahautis hakklihaga rohkem.
Tatrahautis veisemaksaga
Tatar ja maks sobivad kenasti teineteisega ning siin on need kaks ühendatud lihtsas hautises.