250 g pehmet toasooja võid
500 g kanamaksa (vajadusel sulata)
1 suur porgand
3 purustatud küüslauguküünt
3 sl konjakit või brändit
2-3 suuremat sibulat (u 250 g)
2 sl pruune ja/või musti sinepiseemneid
Valmista esmalt pasteet. Selleks koori porgand ja lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta maks liigsest rasvast, aga ära tükelda.
Kuumuta suurel pannil u 50 g võid, lisa maks ja porgand ning prae keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, kuni maks on pruunistunud, aga seest veel kergelt õrnroosa (liigne praadimine muudab maksa tuimaks). Maitsesta soola-pipraga ja pane köögikombaini.
Lisa pannile küüslauk ja brändi, sega paar minutit ja lisa samuti köögikombaini. Peenesta ühtlaseks, lase veidi jahtuda.
Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil jälle umbes 50 g võid, lisa sibularattad ja sinepiseemned ning prae nõrgal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni sibulad on pehmed ja kuldpruunid.
Nüüd lisa köögikombainis olevale pasteedile ülejäänud või, töötle ühtlaseks ja kohevaks. Pane maksapasteet kaussi, sega juurde praetud sinepiseemne-sibula segu. (Osa praesibulatest võid jätta kaunistamiseks).
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare, retsepti jagas Nami-Nami kasutaja Mann.
Maitse poolest väga hea! Mul olid suured sibulad ja röstitud ribad jäid pikad. Pasteeti saiale määrides need häirisid veidi. Järgmine kord hakiksin sibula peenemaks.
Kanamaksapasteet röstitud sibulatega
Lihtsale kanamaksapasteedile annavad mõnusa maitse aeglaselt võis praetud sibulad ja sinepiseemned.