2 sl oliiviõli
2 sl terveid vürtsköömneid
2 sibulat
0.5 tl riivitud ingverijuurt
0.5 tl riivitud küüslauku
1 roheline tšilli (eemalda seemned)
8 nahata kanakoiba
0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0.5 tl tšillipulbrit
0.25 tl garam masalat
peotäis värsket koriandrit
Serveerimiseks:pita leiba
Jogurtidipp:2 dl jogurtit
1 sl hakitud värsket münti ja 1 sl hakitud värsket koriandrit
Kuumuta õli suures potis. Lisa vürtsköömned ning kuumuta keskmisel tulel paar minutit, kuni vürtsköömned on aromaatsed.
Lisa viilutatud sibul, riivitud küüslauk ja ingverijuur ning hakitud tšillikaun. Kuumuta tasasel tulel umbes 10-15 minutit, kuni sibulad on pehmed ja hakkavad tasakesi pruunistuma.
Samal ajal tee kana poolkoibadesse terava noaga mõned diagonaalsed sisselõiked.
Kui sibulad on pehmed, siis lisa ülejäänud vürtsid ja veidi meresoola. Pane pannile kanakoivad ning sega ained hoolega läbi. Küpseta ilma kaaneta pannil keskmisel kuumusel 5 minutit, kanakoibi tihti pöörates.
Nüüd kata pann kaanega, alanda kuumust ning küpseta umbes 40 minutit, mõned korrad kanakoibi kastmes ringi pöörates, kuni liha on pehme.
Kui kanakoivad on pehmed, siis lisa veidi sidrunimahla ja puista peale koriander.
Sega jogurt, koriander ja münt dipikastme jaoks.
Serveeri vürtsköömnetega kanakoibi dipikastme, pita-leiva ning sidrunisektoritega.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Jeera chicken, November 2009), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vürtsköömnetega kana India moodi
Indiapärane lihtne kanaroog poolkoibadest, kus põhilise maitse annavad vürtsköömned (jeera).