Jõuluhõnguline kausitort

Kausitort (ingl. k. trifle) piparkookide, pohlamoosi ja kodujuustuga sobib hästi perekondlikule jõululauale.

Nami-Nami soovitab siin retseptis kasutada Piimameister OTTO klassikalist kodujuustu.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g piparkooke

500 g pohlamoosi

4 dl 35% rõõska koort

440 g Piimameister OTTO klassikalist kodujuustu

maitse järgi suhkrut

kaunistamiseks pohli või jõhvikaid

Valmistamine

Vahusta rõõsk koor, sega õrnalt sisse kodujuust ja mikserda kõik läbi.

Soovi korral purusta piparkoogid kergelt, aga võid kasutada ka terveid piparkooke. 

Võta kõrgemate äärtega klaaskauss. Laota kausi põhja kiht piparkooke, siis kiht moosi ja selle peale vahukoore-kodujuustusegu. Korda kihte nii, et pealmiseks kihiks jääks kodujuustusegu. 

Pane kausitort mõneks tunniks või kuni järgmise päevani jahedasse maitsestuma.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kokkamas95
postitatud 17.12.2011 19:53

Tegin väiksed muudatused: panin 150 ml vahukoort, 100 ml vahukoort asendasin 300 g kohupiimapastaga ning lisasin 1,5 dl suhkrut, ülejäänud jäi nii nagu retseptis kirjas. Täitsa hea jõulune magustoit tuli.

Pille
posted on 13.11.2016 17:47

Foto:

Triin28
postitatud 18.01.2015 21:43

Tegin jõuludeks seda magustoitu aga kasutasin mustsõstramoosi, sest poest oli kogu pohlamoos otsas :). Maitsev oli ikkagi.

Kaare
postitatud 13.11.2016 17:29

Kui piparkoogid on magusad, siis kreemile pole peaaegu üldse suhkrut vaja. Magusa poemoosiga ei soovita teha, pigem hapu toormoosiga! Saab palju särtsakam ja parem!

Ruth Loorits
postitatud 21.12.2016 11:58

Olen teinud sarnast magustoitu hapuka õunamoosiga /antonovka/... sai ka väga hea! Soovitan. :)

Keiu Saar
postitatud 21.12.2016 14:39

Väga ilus.

Tiina Kütt
postitatud 21.12.2016 21:09

Meie peres see jõululaual juba op 10 aastakest☺ Küll piparkoogi maiuse nime all.

XXL
postitatud 26.12.2016 17:13

Tegin kõik nagu retseptis, ainult pohlade asemel kasutasin mustikaid ja mustsõstraid. Ja hoidsin üleöö aga üleöö on liiga palju. Piparkoogid olid liiga pehmed, nii, et paarist tunnist oleks piisanud küll. Teinekord siis vähem aega külmikusse.

Pille
posted on 26.12.2016 19:04

XXL - eks see oleneb piparkookidest ka. Nende "õhukestega" piisab paarist tunnist, "paksematega" võib kauem hoida. Ma tegin ise ka 1. jõulupühaks ämma juurde kaasa ja meil oli ca 6-7 tundi, sobis hästi - piparkoogid olid väikesed, aga paksud.

Anneli Tender
postitatud 30.12.2016 19:42

Oi, see on minu lemmik! Hea teha ka jaanuaris, kui muidu enam piparkooke ei tahakski ja pohlamoos on ka purgipõhja nukrutsema jäänud. Ja kõik muidu igavad poe-piparkoogid saab ka sinna sisse ära peidetud.

Tjorvenr
postitatud 31.12.2016 11:38

See oli tõeline jõuluaja hitt! Kõik sõid ja küsisid juurde! :-) Mina lisasin kodujuustule enne vahukoore sisse segamist ka veidi kaneeli, andis veel rohkem jõuluhõngu...

Maiu Veltbach
postitatud 31.12.2016 12:12

Täitsa hää oli ;) Mahe suutäis!

Kai
postitatud 26.12.2017 16:45

Panin pohla asemel jõhvika toormoosi. Sai megahea hapukas ja mitte üleliia magus. Kõigile töö juures meeldis, küisid retsepti ja pidid jõululauale tegema. Maitsev ja ülilihtne!

Ave
postitatud 25.12.2018 00:19

Selleks jõuluks sai siis tehtud. Vaid kodujuustu sai ivake enam ja moosiks oli sügavkülmast vaarika-mustasõstra. Maitsev maius! Häid pühi!

Katrin
postitatud 24.12.2019 20:41

Mina tegin "purjus" kirssidega... ja vaniljekastme kreemiga... väga hea tuli...