Vanaema vasikalihahautis

Soovi korral valmista seda rooga ahjus malmpoti sees. Hautamise aeg sõltub lihatükkide suurusest ja tihkusest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g vasikaliha

2 sl õli

5 porgandit

1 sibul

4 küüslauguküünt

1 loorberileht

10 tera musta pipart

kadakamarja

soola

5 dl vett või puljongit

2 dl kohvi- või vahukoort

peterselli

Valmistamine

Tükelda liha ja pruunista õlis.

Koori porgandid ja lõika 3-4 cm juppideks. Pruunista potis liha juures ka porgandid, sibul ja küüslauk.

Vala puljong liha peale ja lisa maitseained. Hauta kaane all kolmveerand tundi, lihatükke aeg-ajalt pöörates.

Vala juurde koor ja hauta veerand tundi ilma kaaneta.

Haki petersell ja puista valmis pajaroale.

Loe veel:

Retsept on Kadri Krooni raamatust "Eesti memmede varjatud saladused. Retsepte minu lapsepõlvest" (2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Age
postitatud 02.03.2017 12:38

Mis temperatuuril võiks ahjus hautada?

Pille
postitatud 03.03.2017 08:36

Age, 180C oleks igati sobiv!

Maalt ja hobusega
postitatud 28.10.2018 14:48

Tundub maitsev!

Ilse
postitatud 01.12.2020 13:52

Klassika! Mis saab veel parem olla. Väga maitsev, nostalgiline hautis kartuli kõrvale. Hapukurk on ka veel kohustuslik.