Soovi korral valmista seda rooga ahjus malmpoti sees. Hautamise aeg sõltub lihatükkide suurusest ja tihkusest.
800 g vasikaliha
2 sl õli
5 porgandit
1 sibul
4 küüslauguküünt
1 loorberileht
10 tera musta pipart
kadakamarja
soola
5 dl vett või puljongit
2 dl kohvi- või vahukoort
peterselli
Tükelda liha ja pruunista õlis.
Koori porgandid ja lõika 3-4 cm juppideks. Pruunista potis liha juures ka porgandid, sibul ja küüslauk.
Vala puljong liha peale ja lisa maitseained. Hauta kaane all kolmveerand tundi, lihatükke aeg-ajalt pöörates.
Vala juurde koor ja hauta veerand tundi ilma kaaneta.
Haki petersell ja puista valmis pajaroale.
Retsept on Kadri Krooni raamatust "Eesti memmede varjatud saladused. Retsepte minu lapsepõlvest" (2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mis temperatuuril võiks ahjus hautada?
Age, 180C oleks igati sobiv!
Tundub maitsev!
Klassika! Mis saab veel parem olla. Väga maitsev, nostalgiline hautis kartuli kõrvale. Hapukurk on ka veel kohustuslik.
Vanaema vasikalihahautis
Soovi korral valmista seda rooga ahjus malmpoti sees. Hautamise aeg sõltub lihatükkide suurusest ja tihkusest.