1 hane kael jm rupskid (v.a. hanemaks)
2 porgandit (lõika 2-3 tükiks)
1 neljaks lõigatud koorimata sibul
5 koorimata küüslauguküünt
1 sellerivars (lõika 4 tükiks)
korralik kimp peterselli
1 tl tavalist soola või 1.5 sl Maldoni meresoolahelbeid
1 sl teralist valget pipart või musta pipart
1.25 l vett
1 sl vahtrasiirupit
Pane kõik ained madalasse laia potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasasel tulel umbes tund aega podiseda.
Maitse kastet - see peaks olema üsna õrna, ent siiski äratuntavalt hane maitsega. Kui kaste liiga vedel on, siis lase veel umbes 20 minutit podiseda.
Kurna kaste ning pane soojendatud kastmekannu.
Serveeri koos hanepraega.
Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Christmas"
Kerge haneleem
Nigella Lawsoni retsept: hanekaelast ja -rupsidest tehtud selge leem haneprae juurde.