500 g kanamaksa
1 hakitud sibul
2 sl võid praadimiseks
soola ja musta pipart
75 g pehmet toasooja võid
3 sl hõõgveini/glögi
Želee:5 sl kanapuljongit
1 sl roseepiprateri
2 sl glögi
Kui kasutad külmutatud kanamaksa, siis tõsta see eelmisel päeval sügavkülmast külmkappi sulama. Nõruta korralikult.
Kuumuta pannil või, prae selles kanamaks ja sibul. Maks peab jääma keskelt kergelt roosa - väldi üleküpsetamist, sest siis muutub maks tuimaks ja kuivaks.
Maitsesta maks soola ja pipraga. Pane köögikombaini, lisa basiilik, pehme või ja peene joana glögi. Töötle ühtlaseks. Pane saadud pasteet vormi ja külmkappi tahenema.
Leota želatiinilehte 5 minutit külmas vees. Kuumuta kanapuljong ja glögi keemiseni, siis lahusta selles kuivemaks pressitud želatiinileht. Jahuta ja kalla seejärel õhuke kiht vormis olevale pasteedile. Pane külmkappi tagasi.
Anu Laineste idee. Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2010. a. jõulunumbris. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Viinamarjad: 90% Cabernet Sauvignon 10% Syrah
Piirkond: Cachapoal Valley
Vein on 6 kuud küpsenud Prantsuse tammevaatides, millest 1/3 on uued.
Värvus: intensiivne violetne rubiinpunane
Aroom: muljetavaldav kompleksne aroom, milles esmalt tunda punaseid marju, mustsõstart, kirsse, metsamarju ja vürtse, mis on hästi liitunud röstiste ja tammevaadi küpsemisest vanilliste nüanssidega.
Maitse: puuviljane ja meeldiva pehme täidlusega, küpseid tanniine ja pikk kestev järelmaitse.
Serveerida: 17-18°C juures
Tootja: San PedroMeeldis kõigile :)
Glögipasteet
Kanamaksapasteet väikese glögilisandiga - seda nii maksapasteedi sees kui ka želeekihis.