Praetud maks sibula ja palsamiäädikaga

Hõrk kõhutäide. Piserda maks enne serveerimist palsamiäädikaga üle, siis jääb see eriti hea. Kõrvale maitsevad hästi praetud kartulid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g värsket sea- või veisemaksa

3-4 sibulat

2-3 sl palsamiäädikat

3-4 sl õli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

praetud või keedetud kartulit

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Pruunista sibulaviilud pannil õlis, tõsta kaussi ootele.

Puhasta maks ja lõika samuti õhukesteks viiludeks. Pruunista neid kuumal pannil õlis mõni minut mõlemalt poolt (ära üle küpeta, aga ära ka seest punaseks jäta).

Tõsta maks vaagnale, jahvata veskist peale soola ja pipart ning piserda üle palsamiäädikaga.

Tõsta peale sibulad ja serveeri kohe.

Retsept ilmus ajalehe Pere & Kodu retseptivihikus Pereköök (november 2009), pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 08.02.2011 13:52

Tõesti hõrk! :) 1,6 aastane tütar sõi ka mõnuga, eriti meeldisid talle sibulad. juurde praadisin kookosrasvas kartuleid

Hexy
postitatud 05.05.2013 19:20

Meie perele maitses ka. Juurde sõime tatart ja tomatit ja sinepiga valget kastet.