Kiluvõileib

Anni Arro kuulus retsept, mida serveeritakse ka kohvikus Komeet. 'Kadunud' muna on Anni nimi tavalisele pošeeritud munale.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 viil musta leiba

veidi taluvõid

3 vürtsikilufileed

1 hästi värske muna

1 sl valget veiniäädikat

veidi meresoolahelbeid

musta pipart

veidi värsket tilli

murulauku

rukolat e. põld-võõrkapsast

parmesani või Forte juustu

1 sl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Pošeeri muna: lase potis vesi keema, aga mitte suurte mullidega. Lisa 1 sl valge veini äädikat ja löö muna tass või klaasi. Sega vett lusikaga nii, et tekiks n-ö vee tsentrifuug. Siis libista muna ettevaatlikut sinna keskele. Keeda 5 minutit tasasel tulel, vahepeal supilusikaga muna pisut vormides. Tõsta muna vahukulbiga köögipaberile veidikeseks nõrguma.

Määri leivaviil ohtra taluvõiga ja kata puhastatud kilufileedega. Aseta peale 'kadunud' muna ja maitsesta soolahelveste, pipra ja Parmesani laastudega. Puista üle hakitud murulaugu, tilli ja rukolaga. Piserda üle oliiviõliga.

Retsept ilmus ajalehes Postimees Arter 24.10.2009, pildi tegi NEF.

LISA KOMMENTAAR

Nef
postitatud 28.04.2010 15:08

Kiluvõileib on niikuinii hea aga pošeeritud muna ja rukola teevad selle eriti heaks!