Mahe rosmariinisinep

Rosmariinisinepi sobib põrsa- ja vasikaliha lisandiks, samuti praetud valge kala ning lambalihavorstide juurde.

Kogus
1.5-2 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl hakitud värsket rosmariini

1 sl õli

2 dl 35% rõõska koort

1 dl sinepipulbrit

2 dl suhkrut

2 lahtiklopitud muna

1 tl kartulitärklist või maisitärklist soovi korral

2 sl veiniäädikat

Valmistamine

Haki rosmariinilehed hästi peeneks. Kuumuta tasasel tulel õlis 3-4 minutit, kuni rosmariin pehmeneb. (Kuumutamine aitab rosmariini maitsel paremini sinepit maitsestada).

Sega rõõsk koor, sinepipulber, kanamunad, (kartulitärklis) ja rosmariin+õli paksupõhjalises potis. Kuumuta pidevalt segades keemiseni, siis jätka tasakesi kuumutamist, kuni sinepisegu pakseneb.

Lase jahtuda. Maitsesta sinep äädikaga ning pane kohe steriliseeritud klaaspurkidesse.

Sinep säilib külmkapis 3-4 nädalat.

Nipid ja soovitused:

  • Rosmariinimaitse võimendub paari päeva jooksul!

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (8/2009, Lempeä rosmariinisinappi), pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 23.12.2010 22:08

Ema kiitis heaks, aga mehele meeldis piprane sinep rohkem:)

zoozi
postitatud 23.12.2010 22:41

Unustasin öelda, et tärklist küll pole vaja lisada. Kena paks sinep tuleb ka ilma selleta.