150 g k/s nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g pehmet pruuni või fariinsuhkrut
20 g sulatatud võid
1.25 dl piima
1 suur väikesteks tükkideks lõigatud õun
suur peotäis värskeid jõhvikaid
Kaste:75 g pruuni suhkrut või fariinsuhkrut
3 dl vett
50 g võid
Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur, sulatatud või, piim, hakitud õun ning jõhvikad omavahel. Jaota küpsetamiskindlatesse portsjonvormidesse.
Kastme jaoks sega potis suhkur, vesi ja või ning kuumuta, kuni või on sulanud. Vala samuti portsjonvormidesse, nii et tainasegu oleks napilt kaetud.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Serveeri KOHE - muidu imbub karamelline kaste koogi sisse. Kõrvale sobib hästi nt külm vanillijäätis.
Pildi tegi Liina.
Puding oli maitsev ning parajalt hapukas, kasutasin külmutatud jõhvikaid.
Tainas mahtus täpselt kuude vormi, aga kastet jäi palju üle. Kuna valasin seda tainale nii palju kui mahtus, siis küpsemise käigus hakkas vedelikku üle ääre ajama. Nii et sellega tasub ettevaatlikum olla. Mulle erilist muljet ei jätnud, aga teine sööja kiitis väga. Magus ja karamelline (kasutasin tumedat muscovadot), jõhvikaid võiks rohkemgi olla.
Jõhvika-õunapuding karamellikastmega
Väga omapärane dessert, kus kaste "tekib" küpsetamise käigus. Tegime seda sõbranna Johannaga (The Passionate Cook) Londonis 2009. a. novembris.