Kana-köögiviljasupp

Maitsva kanasupi valmistamiseks kulub paar tundi. Keetes ise kanast ja köögiviljadest leeme, saad kõige parema supi. Õnneks ei pea pidevalt pliidi ääres seisma - piisab, kui aeg-ajalt vahtu riisud ja potile pilgu peale heidad. Kasuta broilerkana.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk terve broiler- kana

3 tk sibulat

4 tk porgandit

4 tk pastinaaki

4 tk varssellerit

2 tk kartulit

2 tk loorberilehte

vett

1 tk kimp peterselli

soola

musta pipart

Valmistamine

Lõika kana koos kontidega suuremateks tükkideks. Koori ja viiluta kaks sibulat, kaks porgandit, kaks pastinaaki; viiluta kaks varssellerit.
Pane kana, tükeldatud köögiviljad, loorberilehed ja pool hakitud petersellist suurde potti. Maitsesta soola-pipraga ning kalla potti nii palju vett, et kõik ained oleksid kaetud. Keeda suppi tasasel tulel kaane all 1,5 tundi. Riisu aeg-ajalt vaht.
Lase valmis puljongil veidi jahtuda, siis koori pinnale kerkinud liigne rasv soovi korral.
Võta kanatükid potist välja ja tõsta kõrvale.
Sõelu puljongist välja keedetud köögiviljad, kalla leem pestud potti tagasi.
Puhasta ja viiluta ülejäänud 2 porgandit ja pastinaaki. Lisa puljongisse ning keeda 5-10 minutit.
Koori kartulid ja lõika kuubikuteks, viiluta järele jäänud sibul ja sellerivarred. Pane kõik puljongisse.
Eralda kanaliha luudelt, tükelda ja tõsta supisse. Keeda 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
Enne serveerimist lisa roale ülejäänud petersell.

Retsept on Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009)
LISA KOMMENTAAR