Suitsuheeringasupp

Argipäevasupp, mis valmib kiirelt ja kergelt ning täidab hästi kõhtu. Supp meeldib ka neile, kes muidu heeringast lugu ei pea.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

240 g suitsumaitselist heeringafileed

120 g suitsupeekonit

1 küüslauguküüs

1 porru

2-3 porgandit

1 sibul

5-6 kartulit

1.5 l köögivilja- või kalapuljongit

4 keedetud muna

vajadusel musta pipart

Serveerimiseks:

hapukoort

maitserohelist

Valmistamine

Lõika peekon ribadeks ja haki küüslauk. Viiluta porru ja porgand. Lõika sibul neljaks ja seejärel viiludeks. Koori ja tükelda kartulid kuubikuteks. Nõruta heeringafileed õlist ja lõika väikesteks tükkideks.

Pruunista peekonit paksupõhjalises potis seni, kuni peekonist hakkab rasva eralduma. Lisa küüslauk, sibul ja porru ning hauta, kuni need on muutunud klaasjaks, ent mitte pruuniks.

Lisa kuum kalapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Lisa porgandiviilud, kartulikuubikud ja heeringatükid. Keeda suppi tasasel tulel, kuni kartul on pehme, ent porgand veel veidi krõmpsuv.

Koori munad ja haki suuremateks tükkideks, lisa supile. Maitsesta vajadusel pipraga. Serveeri suppi hapukoore ja maitserohelisega.

Retsept on mugandatud Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009). 

LISA KOMMENTAAR

Narkolepsia
postitatud 13.04.2015 12:54

Väga maitsev supp sai! Olin alguses skeptiline, et kas korteri meesinimene sellisest kombinatsioonist lugu peab, aga kokkuvõttes oli hilisõhtuks supipott tühjaks söödud.. Kindlasti läheb kordamisele!

Triin28
postitatud 13.04.2015 19:26

No ikka väga maitsev supp!

Jeti
postitatud 15.04.2015 21:12

Muna ja kala kooslus on suurepärane. Eriti mõnus on see, et kalaluudega ei pea jändama, heeringafileega oli hea opereerida. Supp läheb kindlasti kordamisele.

Merle H @ FB
postitatud 18.06.2015 17:52

See on üks väga hea supp, soovitan!

Klaarika V @ FB
postitatud 22.07.2015 16:14

Olen teinud tavalise soola heeringaga...väga nämma :)