240 g suitsumaitselist heeringafileed
120 g suitsupeekonit
1 porru
2-3 porgandit
1 sibul
5-6 kartulit
1.5 l köögivilja- või kalapuljongit
4 keedetud muna
vajadusel musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort
Lõika peekon ribadeks ja haki küüslauk. Viiluta porru ja porgand. Lõika sibul neljaks ja seejärel viiludeks. Koori ja tükelda kartulid kuubikuteks. Nõruta heeringafileed õlist ja lõika väikesteks tükkideks.
Pruunista peekonit paksupõhjalises potis seni, kuni peekonist hakkab rasva eralduma. Lisa küüslauk, sibul ja porru ning hauta, kuni need on muutunud klaasjaks, ent mitte pruuniks.
Lisa kuum kalapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Lisa porgandiviilud, kartulikuubikud ja heeringatükid. Keeda suppi tasasel tulel, kuni kartul on pehme, ent porgand veel veidi krõmpsuv.
Koori munad ja haki suuremateks tükkideks, lisa supile. Maitsesta vajadusel pipraga. Serveeri suppi hapukoore ja maitserohelisega.
Retsept on mugandatud Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009).
Väga maitsev supp sai! Olin alguses skeptiline, et kas korteri meesinimene sellisest kombinatsioonist lugu peab, aga kokkuvõttes oli hilisõhtuks supipott tühjaks söödud.. Kindlasti läheb kordamisele!
No ikka väga maitsev supp!
Muna ja kala kooslus on suurepärane. Eriti mõnus on see, et kalaluudega ei pea jändama, heeringafileega oli hea opereerida. Supp läheb kindlasti kordamisele.
See on üks väga hea supp, soovitan!
Olen teinud tavalise soola heeringaga...väga nämma :)
Suitsuheeringasupp
Argipäevasupp, mis valmib kiirelt ja kergelt ning täidab hästi kõhtu. Supp meeldib ka neile, kes muidu heeringast lugu ei pea.