Soolaseenesalat munaga

Venepärane seenesalat. Sügisel korjatud riisikad, pilvikud ja puravikud on kõik head soolaseened. Eriti maitsev musta Borodino leiva peal.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl soolaseeni - nt

soolatud riisikaid või pilvikuid

1 suurem mahedamaitseline sibul

2 keedetud muna

150 g Saare 30%list smetana hapukoort

Valmistamine

Leota soolaseeni külmas vees. Vaheta vett ja jätka leotamist, kuni seened on normaalse soolasusega. Haki seened peeneks, haki sibul samuti peeneks. Lõika muna väikesteks tükkideks.

Sega kõik hapukoorega kokku ja pane külmkappi maitsestuma.

Retsept on mugandatud Kadri Krooni raamatust "Eesti memmede varjatud saladused" (100 rooga, 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 16.10.2010 11:05

Kasutasin pilvikuid.Olen tavaliselt teinud munata,aga kka munaga oli väga maitsev.Meie sõime soolaste pannkookidega:)

Pille
postitatud 02.07.2017 13:38

Zoozi saadetud foto:

Martiina
postitatud 02.07.2017 13:20

Kasutasin õrnsoolalahuses olevaid riisikaid, neid ei pidanud leotama. Mulle meeldib hästi peeneks hakitud seenesalat. Ja munaga või munata variant - ikka on väga hea!