5 dl soolaseeni - nt
soolatud riisikaid või pilvikuid
1 suurem mahedamaitseline sibul
2 keedetud muna
150 g Saare 30%list smetana hapukoort
Leota soolaseeni külmas vees. Vaheta vett ja jätka leotamist, kuni seened on normaalse soolasusega. Haki seened peeneks, haki sibul samuti peeneks. Lõika muna väikesteks tükkideks.
Sega kõik hapukoorega kokku ja pane külmkappi maitsestuma.
Retsept on mugandatud Kadri Krooni raamatust "Eesti memmede varjatud saladused" (100 rooga, 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Kasutasin pilvikuid.Olen tavaliselt teinud munata,aga kka munaga oli väga maitsev.Meie sõime soolaste pannkookidega:)
Kasutasin õrnsoolalahuses olevaid riisikaid, neid ei pidanud leotama. Mulle meeldib hästi peeneks hakitud seenesalat. Ja munaga või munata variant - ikka on väga hea!
Soolaseenesalat munaga
Venepärane seenesalat. Sügisel korjatud riisikad, pilvikud ja puravikud on kõik head soolaseened. Eriti maitsev musta Borodino leiva peal.