Mooniseemned annavad keeksile vahva tekstuuri ja hapukas sidruniglasuur on mooniseemnete krudinale suurepäraseks täienduseks. Sobib suvisteks piknikeks või lõunaeinekarpi pistmiseks ning on heaks kaaslaseks kannule pealelõunateele.
Vahusta või ja suhkur omavahel heledaks ja kohevaks vahuks.
Lisa ükshaaval munad ning sega, kuni segu on ühtlane ja kõik munad on segunenud.
Sega juurde jahu ja lisa kloppides sidrunimahl ja -koor ning mooniseemned.
Tõsta tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit, kuni keeks on kuldpruun ning katsudes vetruv.
Võta keeks ahjust välja ja lase umbes 20 minutit vormis jahtuda.
Kummuta metallrestile ning lase täielikult jahtuda.
Glasuuri tegemiseks sõelu tuhksuhkur suurde kaussi. Lisa riivitud sidrunikoor ja nii palju sidrunimahla, et glasuur muutuks tihkeks voolavaks kreemiks.
Määri glasuur noa abil jahtunud keeksile, jäta hanguma.
Säilita õhukindlas anumas.
Retsept on Liz Franklini raamatust "Soolased ja magusad lihtsad leivad: üle 75 inspireeriva retsepti" (Varrak). Pildid tegi AET ('Aet köögis' blogist).
Sidruniglasuuriga mooniseemnekeeks
Mooniseemned annavad keeksile vahva tekstuuri ja hapukas sidruniglasuur on mooniseemnete krudinale suurepäraseks täienduseks. Sobib suvisteks piknikeks või lõunaeinekarpi pistmiseks ning on heaks kaaslaseks kannule pealelõunateele.