Sidruniglasuuriga mooniseemnekeeks

Mooniseemned annavad keeksile vahva tekstuuri ja hapukas sidruniglasuur on mooniseemnete krudinale suurepäraseks täienduseks. Sobib suvisteks piknikeks või lõunaeinekarpi pistmiseks ning on heaks kaaslaseks kannule pealelõunateele.

Kogus
kümnele (900 g)
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2.5 tundi (sh jahtumine ja glasuuriga katmine)
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g võid

250 g suhkrut

4 tk muna

250 g nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

1 tk sidrunit (mahl ja riivitud koor)

100 g mooniseemneid

Glasuur:

250 g tuhksuhkrut

2 tk väikest sidrunit (mahl ja riivitud koor)

Valmistamine

Vahusta või ja suhkur omavahel heledaks ja kohevaks vahuks.
Lisa ükshaaval munad ning sega, kuni segu on ühtlane ja kõik munad on segunenud.
Sega juurde jahu ja lisa kloppides sidrunimahl ja -koor ning mooniseemned.
Tõsta tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit, kuni keeks on kuldpruun ning katsudes vetruv.
Võta keeks ahjust välja ja lase umbes 20 minutit vormis jahtuda.
Kummuta metallrestile ning lase täielikult jahtuda.
Glasuuri tegemiseks sõelu tuhksuhkur suurde kaussi. Lisa riivitud sidrunikoor ja nii palju sidrunimahla, et glasuur muutuks tihkeks voolavaks kreemiks.
Määri glasuur noa abil jahtunud keeksile, jäta hanguma.
Säilita õhukindlas anumas.

Retsept on Liz Franklini raamatust "Soolased ja magusad lihtsad leivad: üle 75 inspireeriva retsepti" (Varrak). Pildid tegi AET ('Aet köögis' blogist).
LISA KOMMENTAAR

Aet
postitatud 04.01.2010 15:38

Mooniseemnekeeks tuli välja väga maitsev, glasuur selle peal tegi keeksi mõnusalt mahlaseks ning sidrunimekk sobis selle keeksiga ideaalselt.

Tullia
postitatud 08.02.2010 09:46

Väga maitsev keeks, mis munu meelest läks seistes veelgi paremaks.

Capucinna
postitatud 30.10.2010 10:19

See on eriti hea!