Porgandisõrnikud

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g tavalist paki- kohupiima

1-2 tk porgandit

1 sl võid

1 sl mannat

1 tk väike või keskmine muna

1 sl suhkrut

1 dl nisujahu

soola

Paneerimiseks:

mannat

riivsaia

Valmistamine

Riivi porgandid peeneks. Hauta sulatatud võis pehmeks, vajadusel lisa veidi vett. Püreesta ja lisa manna, hauta madalal kuumusel segades kuni paksenemiseni. Lase jahtuda.
Sega kohupiim, muna, sool ja suhkur. Lisa jahtunud porgandipüree ja jahu, sega ühtlaseks tainaks.
Lase tainal umbes 15 minutit seista, et jahu saaks paisuda.
Vormi tainas sõrnikuteks, paneeri sõrnikuid riivsaias või mannas.
Prae madalal kuumusel kuldpruuniks.
Serveeri kuumalt hapukoorega.
LISA KOMMENTAAR