Kuningapisarad

Just sellise kummalise nimega "retsepti" leidsin paberilipakalt, mis kukkus välja ühe vana kokaraamatu vahelt. Olen selle oma pisikese käega kirja pannud millalgi 1980ndate keskpaigas.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

muretainast

5 dl õhukeselt viilutatud õuna

700 g magusat kohupiima

4 suhkruga vahustatud munavalget

Valmistamine

Rulli muretainas lahti ning vooderda sellega koogivorm.
Laota peale õhukesed õunaviilud, seejärel magus kohupiimasegu.
Vahusta munavalged suhkruga, laota koogile.
Küpseta.

Tegelikult pole paberilehed instruktsioone üldse antud. Ma ilmselt eelküpsetaks muretainapõhja kõigepealt kuivemaks, siis kataks õunaviilude ja kohupiimamassiga, küpsetaks veel ja kõige lõpuks kataks beseekihiga ja küpsetaks veel korra. Nii et palun mitte võtta seda siin kui retsepti, vaid retseptiideed

Loe veel:

Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

tiiu
postitatud 05.12.2009 21:35

see ju tavaline pisarakook kohupiimaga

kiisumõmmi
postitatud 22.02.2010 20:05

Jube hea!Aitähhhhhhhhhh!

krissu
postitatud 13.10.2010 15:15

ei tea küll, kas kaheksakümnendatel just detsiliitreid kasutati, aga see polegi oluline. oluline on pisarakoogi puhul see, et kuum kook tuleks võimalikult ruttu jahedasse panna, siis tulevad küpsenud munavalgele pisarad peale.

Vike
postitatud 24.10.2010 18:18

Minu veidi modifitseeritud variant siis: 500g muretainast, 2 suurt õuna Kohupiim 500g+ veidi hapukoort+2 muna + suhkur 4 munavalget ja 2dl suhkrut Küpsetasin ca 26cm läbimõõduga vormis. Kõigepealt 175C 10 min muretainast, siis panin õunad ja kohupiima, küpsetasin veel ca 25 min, siis besee peale ja 15 minutit veel. Väga maitsev tuli :)

Hexy
postitatud 04.12.2010 19:00

Täitsa hea.

kartka
postitatud 27.06.2014 14:45

Väga mõnus :)

Tiina Saarik
postitatud 06.10.2018 16:00

Tõeliselt hea kook.Mina panin veel kohupiimale toorjuustu ja õunte vahele pohli.Esimest korda tegin oli väga hea. Täna on praegu kook ahjus.