muretainast
5 dl õhukeselt viilutatud õuna
700 g magusat kohupiima
4 suhkruga vahustatud munavalget
Rulli muretainas lahti ning vooderda sellega koogivorm.
Laota peale õhukesed õunaviilud, seejärel magus kohupiimasegu.
Vahusta munavalged suhkruga, laota koogile.
Küpseta.
Tegelikult pole paberilehed instruktsioone üldse antud. Ma ilmselt eelküpsetaks muretainapõhja kõigepealt kuivemaks, siis kataks õunaviilude ja kohupiimamassiga, küpsetaks veel ja kõige lõpuks kataks beseekihiga ja küpsetaks veel korra. Nii et palun mitte võtta seda siin kui retsepti, vaid retseptiideed
Pildi tegi VIKE.
see ju tavaline pisarakook kohupiimaga
Jube hea!Aitähhhhhhhhhh!
ei tea küll, kas kaheksakümnendatel just detsiliitreid kasutati, aga see polegi oluline. oluline on pisarakoogi puhul see, et kuum kook tuleks võimalikult ruttu jahedasse panna, siis tulevad küpsenud munavalgele pisarad peale.
Minu veidi modifitseeritud variant siis: 500g muretainast, 2 suurt õuna Kohupiim 500g+ veidi hapukoort+2 muna + suhkur 4 munavalget ja 2dl suhkrut Küpsetasin ca 26cm läbimõõduga vormis. Kõigepealt 175C 10 min muretainast, siis panin õunad ja kohupiima, küpsetasin veel ca 25 min, siis besee peale ja 15 minutit veel. Väga maitsev tuli :)
Täitsa hea.
Väga mõnus :)
Tõeliselt hea kook.Mina panin veel kohupiimale toorjuustu ja õunte vahele pohli.Esimest korda tegin oli väga hea. Täna on praegu kook ahjus.
Kuningapisarad
Just sellise kummalise nimega "retsepti" leidsin paberilipakalt, mis kukkus välja ühe vana kokaraamatu vahelt. Olen selle oma pisikese käega kirja pannud millalgi 1980ndate keskpaigas.