Kartulipuder porruga

Väikese porrulisandiga kartulipuder sobib hästi niisama lisandiks või siis nt Karjala pirukate täidiseks (fotol).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kartulit

200 g porrut

keetmiseks vett

2 dl kuuma piima

50 g pehmet toasooja võid

1 tl soola

musta pipart

2-3 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks.
Umbes 15 minutit peale keetmise algust lisa õhukeselt viilutatud ja hoolega loputatud porruseibid.
Keeda veel 5-7 minutit, kuni kartulid ja porrud on pehmed.
Vala vesi ära ja lase köögiviljadel potis veidi auruda. Tambi pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Soovi korral lisa ka hakitud peterselli.
Maitsesta puder soola ja pipraga, siis klopi puulusikaga kohevaks.
LISA KOMMENTAAR

Luisa
postitatud 29.11.2009 17:32

See on väga hea retsept porru äraoeitmiseks ja kartulipudrule uue maitse saamiseks. Terve pere kiitis :)

Hexy
postitatud 21.06.2010 10:27

Väga hea

Mari
postitatud 14.02.2014 10:25

Minu jaoks täiesti mõttetu maitse. Ise teen kartuliputru alati võis praetud sibulaga. Vot see on maitse!