Porgandi-juustupirukas

Porgandi-juustupirukale annab omapärase maitse estragon. Quiche-tüüpi pirukas.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

125 g võid

3 dl nisujahu

0.5 tl ürdisoola

0.5 dl vett

Täidis:

800 g porgandit

2 dl riivitud emmentali juustu

0.5 dl kartulitärklist

2 muna

1 dl rõõska koort

1 sl suhkrut

1 tl estragoni

soola ja valget pipart

Valmistamine

Haki tainaained omavahel, suru ühtlaseks ja hoia jahedas.

Keeda tükeldatud porgandid pehmeks, tambi katki ja jahuta.

Vooderda pirukavorm tainaga, hoia 10-15 minutit külmas.

Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Sega porgandipudru hulka ülejäänud täidiseained, vala eelküpsetatud põhjale.

Küpseta veel 30-35 minutit ahju allosas.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (2/1995)

LISA KOMMENTAAR