Porgandi-juustupirukale annab omapärase maitse estragon. Quiche-tüüpi pirukas.
125 g võid
3 dl nisujahu
0.5 tl ürdisoola
0.5 dl vett
800 g porgandit
2 dl riivitud emmentali juustu
0.5 dl kartulitärklist
2 muna
1 dl rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl estragoni
soola ja valget pipart
Haki tainaained omavahel, suru ühtlaseks ja hoia jahedas.
Keeda tükeldatud porgandid pehmeks, tambi katki ja jahuta.
Vooderda pirukavorm tainaga, hoia 10-15 minutit külmas.
Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Sega porgandipudru hulka ülejäänud täidiseained, vala eelküpsetatud põhjale.
Küpseta veel 30-35 minutit ahju allosas.
Retsept on soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (2/1995)
Porgandi-juustupirukas
Porgandi-juustupirukale annab omapärase maitse estragon. Quiche-tüüpi pirukas.