175 g Digestive-küpsiseid
2 sl kakaopulbrit
75 g sulatatud võid
Kate:4 suurt muna
100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
800 g maitsestamata toasooja toorjuustu
1 tl vanilliekstrakti
200 g tumedat 70% šokolaadi
Purusta põhja jaoks küpsised, sega kakaopulbri ning sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Murra šokolaad tükkideks, sulata väikeses potis tasasel tulel või vesivannis. Lase veidi jahtuda.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, siis sega juurde toasoe* pehme toorjuust, vanilliekstrakt ning viimasena sulašokolaad. Sega ühtlaseks, siis kalla segu küpsisepurupõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus tund aega.
Võta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Serveeri vanillijäätise ja/või marjapüreega.
Retsept on mugandatud ajakirja Food & Travel 2009. a. novembrinumbrist. Plldi tegi Juta Kübarsepp.
Ma olen väga pettunud, suur raha selle koogi alla pandud, aga suht asja raiskamine. Mõru tuli täiesti, olen palju juustukooke teinud, kunagi enne pole halb tulnud.
Kulla L, mis šokolaadi Sa kasutasid? Kuna šokolaadi on palju, siis selle kvaliteet ja maitse loevad väga palju. Minu tehtud kook ei olnud kohe kindlasti mõru ning tean mitut toidublogijat, kes väga sarnast kooki on teinud ja maitsega vägagi rahule jäänud. Retsept iseenesest on hea :P
Pean samuti tõdema, et üsna mõru tuli. Aga tundub, et põhjuseks on lugemisoskuse puudumine, sest kasutasin Kalevi tumedat shokolaadi (noh, komponentide juures oli ju et 200g tumedat shokolaadi). Eks uuel katsel paremini vast siis.
Köige parem on kui pöhjalt (küpsisesegule mitte lisada kakaod) ja kasutada Fazeri küsetusshokolaadi. Mina kasutan 250 g shokolaadist koogi sisse 150 g ja ülejäänust teen glasuuri veel eale. Ja sulatatud shokolaadi sisse segan veel 1 apelsinini riivkoore. Ja minumeelest ongi parem kui toorjuust ei segune täielikult - jäävad sellised mönusad tükid koogi sisse ;) Kuid jah, maitse asi kïk ;) Ja suhkurt kasutan samuti vaid umbes 1 spl 1 muna kohta+1 tl vaniljesuhkurt.
Mina tegin ka seda kooki ja ülihea tuli! Põhjale ei pannud kakaod ja kasutasin mõru šokolaadi asemel tavalist piimašokolaadi.
Mina olen seda kooki teinud kordi, kasutan 70% shokolaadi ja mitte kunagi ei ole see saanud mõru. Neile, kes kurdavad mõrudust , soovitan kasutada Bitterit. Seal on 56% kakaod. Suhkru asemel olen viimastel tegemistel kasutanud vahtrasiirupit(2spl.) ja kookosesuhkrut(0,5dl). 1 korral ka kookose-ingveri suhkrut ja siis sai eriti põnev.
Üks lemmikuid. Ei ole mõru- täitsa paras. Isegi lapsed sõid. Kasutan Fazeri 70% või Prisma 74%. Sobib teha nii tavalise toorjuustuga kui ka mascarponega.
Minu arust tuli see PaSk :(
Väga hea kook tuli! Kindlasti üks lemmikuid!
Tere!mul on selline probleem, et tegin koogi tapselt retsepti jargi valmis. Koik oli okei, aga kui koogi jahtuma panin siis tulid koogile praod sisse. Olen kaks korda teinud ja molemal korral sama jama! Mida ma valesti teen? Miks need praod tulevad ? Rikuvad koogi valimuse taiesti ara :(
Munad peavad hasti vahtus olema ;)
Ostsin nyyd materjalid valmis, aga millist 70% šoksi kasutada soovitate? Ostsin 70% kypsetusšokolaadi Kalevilt.. aga nyyd hakkasin kommentaare lugedes muretsema.. ei tahaks, et see kogematakombel mõru tuleb. Kas vb kui asendan 100g piimašoksiga on kindlam, et puusse ei pane?
Kadi, tee siis igaks juhuks nii - ja kui ei tundu mõru, siis järgmisel korral pane 200 g mõrudat :)
Absoluutselt kõik külalised kiitsid kooki. :) Tegingi nii, et panin 100 g piimašokolaadi+ 100g mõrudat. Ise oleksin tahtnud magusamat, aga tegelikult oleks vist teiste jaoks liiga magus saanud. :D
Väga hea kook oli. Enne küpsetamist lugesin eelnevad kommentaarid läbi ja järgisin soovitusi - vahustasin munad hästi korralikult, toorjuust toasoe jms. Ainuke asi, mida ma hiljem lugesin, et toorjuustukoogi jahutamine on ka veel omamoodi ooper (heas mõttes), et esmalt teed ahjuukse lahti ja siis jahtub seal tunnikese ja siis veel toas ja alles siis võib külmkappi panna. Mina aga viisin kohe rõdule jahtuma :) võibolla sellepärast vajus veidi ära, aga maitse oli super hea. Ma ka ei pannud põhja kakaopulbrit, aga sisse panin küll fazeri tumedat küpsetus šokolaadi ja peale panin kaunistuseks vaarikaid. Kindlasti teen veel ja püüan selle jahutamiseprotsessi läbi teha :)
Väga maitsev šokolaadikook, tõelisele šokolaadisõbrale. Tegin täpselt retsepti järgi, väga maitsev.
Pilt ka
Ehmusin hetkeks kommentaare lugedes ära, kuid proovisin siiski. Imeline! Mina ise ei ole nii suur šokolaadifänn, aga elukaaslane on ja tegin talle selle sünnipäevaks, talle meeletult meeldis. Mulle endale ka! Kasutasin Bitter 70% šokolaadi, gluteenivabasid küpsiseid ja täitsa tavalist Farmi toorjuustu. Peale tegin veel tuhksuhkru-või-kakao glasuuri. Lasin pärast küpsemist ahjus ja toas rahulikult jahtuda.
Šokolaadi-toorjuustukook
Tummine ja šokolaadi-toorjuustukook, millest jätkub suuremale seltskonnale. Kõrge toorjuustusisalduse tõttu on kook üsna rammus ja kallis, nii et sobib eelkõige pidulikumaks puhuks.