Šokolaadi-toorjuustukook

Tummine ja šokolaadi-toorjuustukook, millest jätkub suuremale seltskonnale. Kõrge toorjuustusisalduse tõttu on kook üsna rammus ja kallis, nii et sobib eelkõige pidulikumaks puhuks.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

175 g Digestive-küpsiseid

2 sl kakaopulbrit

75 g sulatatud võid

Kate:

4 suurt muna

100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)

800 g maitsestamata toasooja toorjuustu

1 tl vanilliekstrakti

200 g tumedat 70% šokolaadi

Valmistamine

Purusta põhja jaoks küpsised, sega kakaopulbri ning sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.

Murra šokolaad tükkideks, sulata väikeses potis tasasel tulel või vesivannis. Lase veidi jahtuda.

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, siis sega juurde toasoe* pehme toorjuust, vanilliekstrakt ning viimasena sulašokolaad. Sega ühtlaseks, siis kalla segu küpsisepurupõhjale.

Küpseta 160-kraadises ahjus tund aega.

Võta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Serveeri vanillijäätise ja/või marjapüreega.

Nipid ja soovitused:

  • Külm toorjuust ei segune munavahuga hästi, nii et kasuta toasooja toorjuustu.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivabu digestiivküpsiseid. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajakirja Food & Travel 2009. a. novembrinumbrist. Plldi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

L
postitatud 29.03.2010 19:36

Ma olen väga pettunud, suur raha selle koogi alla pandud, aga suht asja raiskamine. Mõru tuli täiesti, olen palju juustukooke teinud, kunagi enne pole halb tulnud.

Pille @ Nami-nami
postitatud 30.03.2010 09:58

Kulla L, mis šokolaadi Sa kasutasid? Kuna šokolaadi on palju, siis selle kvaliteet ja maitse loevad väga palju. Minu tehtud kook ei olnud kohe kindlasti mõru ning tean mitut toidublogijat, kes väga sarnast kooki on teinud ja maitsega vägagi rahule jäänud. Retsept iseenesest on hea :P

Pille
postitatud 01.05.2024 15:48

Minu pilt aastast 2009:

T
postitatud 10.05.2010 14:51

Pean samuti tõdema, et üsna mõru tuli. Aga tundub, et põhjuseks on lugemisoskuse puudumine, sest kasutasin Kalevi tumedat shokolaadi (noh, komponentide juures oli ju et 200g tumedat shokolaadi). Eks uuel katsel paremini vast siis.

lyyli
postitatud 07.03.2014 18:39

Köige parem on kui pöhjalt (küpsisesegule mitte lisada kakaod) ja kasutada Fazeri küsetusshokolaadi. Mina kasutan 250 g shokolaadist koogi sisse 150 g ja ülejäänust teen glasuuri veel eale. Ja sulatatud shokolaadi sisse segan veel 1 apelsinini riivkoore. Ja minumeelest ongi parem kui toorjuust ei segune täielikult - jäävad sellised mönusad tükid koogi sisse ;) Kuid jah, maitse asi kïk ;) Ja suhkurt kasutan samuti vaid umbes 1 spl 1 muna kohta+1 tl vaniljesuhkurt.

Karmen
postitatud 10.11.2014 16:51

Mina tegin ka seda kooki ja ülihea tuli! Põhjale ei pannud kakaod ja kasutasin mõru šokolaadi asemel tavalist piimašokolaadi.

amalthea
postitatud 22.01.2015 18:43

Mina olen seda kooki teinud kordi, kasutan 70% shokolaadi ja mitte kunagi ei ole see saanud mõru. Neile, kes kurdavad mõrudust , soovitan kasutada Bitterit. Seal on 56% kakaod. Suhkru asemel olen viimastel tegemistel kasutanud vahtrasiirupit(2spl.) ja kookosesuhkrut(0,5dl). 1 korral ka kookose-ingveri suhkrut ja siis sai eriti põnev.

Silja
postitatud 05.03.2015 10:14

Üks lemmikuid. Ei ole mõru- täitsa paras. Isegi lapsed sõid. Kasutan Fazeri 70% või Prisma 74%. Sobib teha nii tavalise toorjuustuga kui ka mascarponega.

Sitapea
postitatud 16.04.2016 20:52

Minu arust tuli see PaSk :(

Kiidan
postitatud 17.04.2016 17:52

Väga hea kook tuli! Kindlasti üks lemmikuid!

Jane
postitatud 20.07.2016 11:34

Tere!mul on selline probleem, et tegin koogi tapselt retsepti jargi valmis. Koik oli okei, aga kui koogi jahtuma panin siis tulid koogile praod sisse. Olen kaks korda teinud ja molemal korral sama jama! Mida ma valesti teen? Miks need praod tulevad ? Rikuvad koogi valimuse taiesti ara :(

Annette
postitatud 31.12.2016 22:23

Munad peavad hasti vahtus olema ;)

Kadi
postitatud 13.04.2017 13:21

Ostsin nyyd materjalid valmis, aga millist 70% šoksi kasutada soovitate? Ostsin 70% kypsetusšokolaadi Kalevilt.. aga nyyd hakkasin kommentaare lugedes muretsema.. ei tahaks, et see kogematakombel mõru tuleb. Kas vb kui asendan 100g piimašoksiga on kindlam, et puusse ei pane?

Pille
postitatud 13.04.2017 13:59

Kadi, tee siis igaks juhuks nii - ja kui ei tundu mõru, siis järgmisel korral pane 200 g mõrudat :)

Kadi
postitatud 17.04.2017 09:55

Absoluutselt kõik külalised kiitsid kooki. :) Tegingi nii, et panin 100 g piimašokolaadi+ 100g mõrudat. Ise oleksin tahtnud magusamat, aga tegelikult oleks vist teiste jaoks liiga magus saanud. :D

Karin
postitatud 28.12.2018 23:59

Väga hea kook oli. Enne küpsetamist lugesin eelnevad kommentaarid läbi ja järgisin soovitusi - vahustasin munad hästi korralikult, toorjuust toasoe jms. Ainuke asi, mida ma hiljem lugesin, et toorjuustukoogi jahutamine on ka veel omamoodi ooper (heas mõttes), et esmalt teed ahjuukse lahti ja siis jahtub seal tunnikese ja siis veel toas ja alles siis võib külmkappi panna. Mina aga viisin kohe rõdule jahtuma :) võibolla sellepärast vajus veidi ära, aga maitse oli super hea. Ma ka ei pannud põhja kakaopulbrit, aga sisse panin küll fazeri tumedat küpsetus šokolaadi ja peale panin kaunistuseks vaarikaid. Kindlasti teen veel ja püüan selle jahutamiseprotsessi läbi teha :)

Kersti
postitatud 09.06.2022 20:19

Väga maitsev šokolaadikook, tõelisele šokolaadisõbrale. Tegin täpselt retsepti järgi, väga maitsev.

Kersti
postitatud 09.06.2022 20:21

Pilt ka

K
postitatud 30.10.2024 08:14

Ehmusin hetkeks kommentaare lugedes ära, kuid proovisin siiski. Imeline! Mina ise ei ole nii suur šokolaadifänn, aga elukaaslane on ja tegin talle selle sünnipäevaks, talle meeletult meeldis. Mulle endale ka! Kasutasin Bitter 70% šokolaadi, gluteenivabasid küpsiseid ja täitsa tavalist Farmi toorjuustu. Peale tegin veel tuhksuhkru-või-kakao glasuuri. Lasin pärast küpsemist ahjus ja toas rahulikult jahtuda.