1.75 dl vett
75 g võid
0.5 tl soola
120 g nisujahu (2 dl)
3 suurt muna
100 g chorizo vorsti
Koori chorizo-vorst ning lõika vorst väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta potis vesi, või ja sool keemiseni, siis tõsta kohe tulelt, kalla juurde jahu ning sega kiiresti läbi. Tõsta pott uuesti tulele ning "keeda" keskmisel kuumusel puulusikaga segades umbes 2 minutit, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ning ühtlase palli moodustab.
Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Sega ükshaaval hoolega segades juurde munad. (Võid teha seda nii käsitsi kui ka elektrimikseriga). Viimasena sega juurde chorizo-kuubikud.
Tõsta tainast kahe tee- või supilusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni profitroolid on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud.
Retsept on mugandatud Eric Treuille raamatust "Canapés".
Kadusid laualt sekundiga. Järgmine kord paneks prooviks natuke ka suitsutatud paprikapulbrit.
väga mõnusad. Ma mõtlesin järgmine kord mingit rohelist maitseainet panna ntx kasvõi pitsamaitseainet. Kadusid laualt väga ruttu, kes tahtis määris veel toorjuustu ka peale :D
Chorizoga tuuleoad
Keedutainast väikesed soolased chorizoga tuuleoad e. profitroolid sobivad niisama suupisteks kui ka nt supilisandiks. Väga maitsvad!