Lõhe confit

ehk madalal temperatuuril rohkes õlis küpsetatud lõhefilee. Lõhe asemel võib kasutada ka forellifileed. Rooga võib serveerida nii soojalt kui ka jahtunult, viimasel juhul sobib see hästi erinevate salatite koostisesse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g jahutatud forelli- või lõhefileed

2 sl helbelist meresoola

1 tl suhkrut

0,25 tl purustatud musta pipart

2 hoolega pestud sidrunit

2,5-3 dl oliiviõli

Valmistamine

Sega meresool, suhkur ja pipar ning puista kalafileele. Kata kala toidukilega ning lase 2 tundi jahedas maitsestuda.

Pühi soolasegu kalafileelt ning tõsta kala väiksemasse ahjuvormi, kuhu see täpselt ära mahub.

Laota peale sidruniviilud ning kalla peale nii palju oliiviõli, et kala on napilt kaetud.

Küpseta 75-kraadises ahjus umbes 40 minutit (võimaluse korral kasuta termomeetrit - kala sisetemperatuur peaks olema 38 C).

Lase kalal toatemperatuurini jahtuda, siis pane külmkappi. Serveeri nt läätsesalatil.

Nipid ja soovitused:

  • LCHF ja Paleo versiooni jaoks proovi suhkrukogus miinimumini viia.

Retsept on väikeste mugandustega soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (7/2009). Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Ilse Metsamaa ja Pille Petersoo. 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 19.05.2024 08:53

Lihtne ja maitsev viis kala valmistamiseks. Tegin forelli ja super hea sai,