4 suurt muna
100 g suhkrut
50 g nisujahu (napp 1 dl)
50 g kartulitärklist (u 1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Kohupiimakreem:2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
250 g kreemjat kohupiima
Šokolaadiglasuur:100 g tumedat 70% šokolaadi
50 g võid
0,5 dl 35% rõõska koort
Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all.
Glasuuri jaoks murra šokolaad tükkideks ja pane koos või ja rõõsa koorega potti. Kuumuta tasasel tulel segades, kuni glasuur on ühtlane. Lase veidi jahtuda, siis kalla rullbiskviidile.
Lase enne serveerimist glasuuril taheneda.
Šokolaadiglasuuriga rullbiskviit
Lihtne kohupiimatäidisega rullbiskviit, mis šokolaadiglasuuriga kaetult sobib ka veidi pidulikumale lauale.